ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοβλέπουν τον Παπανδρέου, αποτάσσονται τον Λοβέρδο

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοβλέπουν τον Παπανδρέου, αποτάσσονται τον Λοβέρδο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Επισήμως στο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν από απόσταση τα διαδραματιζόμενα στο Κίνημα Αλλαγής και δεν συμμετέχουν στην εσωκομματική εκλογή προέδρου στο τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα.

Απλώς σημειώνουν με νόημα πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε πριν τις βουλευτικές εκλογές να συγκροτηθεί ένα συμπαγές προοδευτικό μέτωπο σε βάρος της «νεοφιλελεύθερης οικονομικώς κι ακροδεξιάς κοινωνικώς» κυβέρνησης Μητσοτάκη και μετά από αυτές μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι εταίρους το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ 25, αν το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ξεπεράσει το σκόπελο του 3%.

Ανεπισήμως, ωστόσο, βλέπουν με πολύ καλό μάτι την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία όχι μόνο δεν τους φοβίζει αλλά και τους γεννά αισιοδοξία για το μέλλον αφού εκτιμούν πως ο πρώην πρωθυπουργός, αν εκλεγεί, θα εγκαταλείψει οριστικώς τη λογική του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, αδυνατούν να κάνουν προβλέψεις κι αυτό γιατί είναι άγνωστο το εκλογικό σώμα που θα κατευθυνθεί στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Μολονότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν λάβει τα μέτρα τους, στο ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται μαζική πριμοδότηση του Ανδρέα Λοβέρδου από ψηφοφόρους προερχόμενους από τη ΝΔ.

Ο κ. Λοβέρδος, άλλωστε, είναι ο μοναδικός από τους συνολικώς έξι υποψήφιους για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά για τον οποίο εκφράζουν την απαρέσκειά τους στην Κουμουνδούρου κι αυτό είναι λογικό αφού κι ο πρώην υπουργός έχει ξεκόψει κάθε πιθανότητα συγκυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ αν οι περιστάσεις το επιτρέπουν κι ο ίδιος είναι βεβαίως αρχηγός.

«Ο λαός δεν ξεχνά τα μνημόνια»

Όσο για τον κ. Παπανδρέου, στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν ανησυχούν πως με πιθανή προεδρία του το ΚΙΝΑΛ θα αναπτύξει τέτοια δυναμική που θα φτάσει να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία τους στον προοδευτικό πόλο του κομματικού μας συστήματος.

«Όσο κοντή μνήμη κι αν έχουν οι πολίτες, ο Γιώργος είναι συνδεδεμένος με την εποχή των μνημονίων, την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και το αποκαλούμενο pasokification που απείλησε να γκρεμίσει κι άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη», αναφέρουν στο CNN Greece χαρακτηριστικώς πηγές της Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ