ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Άδικος και πρόωρος ο χαμός της Φώφης Γεννηματά - Σύμβολο θάρρους για όλους

Μητσοτάκης: Άδικος και πρόωρος ο χαμός της Φώφης Γεννηματά - Σύμβολο θάρρους για όλους
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Τη θλίψη και τη συντριβή του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα σύμβολο θάρρους για όλους όσους δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες. 

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρωθυπουργός

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες» υπογραμμίζει.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά. Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονισμένος πληροφορήθηκε στη Σαουδική Αραβία όπου μόλις έφθασε για διήμερη επίσκεψη, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ. Η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται.

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά σε ηλικία 56 ετών, μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχει επισκιάσει την επικαιρότητα σκορπώντας θλίψη στην πολιτική σκηνή.

«Η είδηση απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στη Δημοκρατία. Μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, την οικογένειά της, στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία. Έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται η τοποθέτησή του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που τελικά ακυρώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ