ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης στο CNN Greece: Η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος και την ευγένειά της

Βορίδης στο CNN Greece: Η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος και την ευγένειά της
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

«Η Φώφη Γεννήματα υπήρξε μια δυναμική γυναίκα, μητέρα και μαχόμενη πολιτικός. Σε όλη την πολιτική της διαδρομή ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές της ευαισθησίες» δηλώνει στο CNN Greece ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ που έχει σκορπίσει θλίψη στο πανελλήνιο

«Κατάφερε δε να κερδίσει τον σεβασμό τόσο των φίλων της όσο και των πολιτικών της αντιπάλων ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες. Η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος αποφάσισε την κήρυξη εθνικού πένθους την ημέρα της κηδείας της και την τέλεση αυτής με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη», υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της» καταλήγει ο κ. Βορίδης.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ημέρα εθνικού πένθους κηρύσσεται η Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ νοσηλευόταν από το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με συμπτώματα ατελούς ειλεού ωστόσο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφειλόταν σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά σε ηλικία 56 ετών μετά από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο έχει προκαλέσει θλίψη στον πολιτικό κόσμο.

Η μάχη με τον καρκίνο

Σύσσωμη η πολιτική σκηνή απευθύνει συλλυπητήρια στους οικείους τους και την οικογένειά της. Όπως η ίδια είχε εξομολογηθεί, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 44 ετών, όταν η μικρή της κόρη ήταν μόλις δύο ετών.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου», είχε δηλώσει η κυρία Γεννηματά, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Alpha.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ