ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Έκτακτα αυστηρά διαβήματα προς την Τουρκία για την προκλητικότητα στο Αιγαίο

ΥΠΕΞ: Έκτακτα αυστηρά διαβήματα προς την Τουρκία για την προκλητικότητα στο Αιγαίο
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Έκτακτα διαβήματα και αυστηρά μηνύματα προς την Άγκυρα στέλνει η Αθήνα μετά τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στο CNN Greece, "έχει δοθεί εντολή να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την προκλητικότητά της πάνω από το Αιγαίο, η οποία όχι μόνο παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο χώρο αλλά και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ναυσιπλοΐα και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να προκληθούν αεροπορικά ατυχήματα".

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν επίσης, ότι η «δραστηριότητα» των Τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο υπονομεύει το κλίμα καλής γειτονίας των δύο χωρών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 08:33 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου και πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09:31 βορείως της Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη μέρα παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ