ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Περιφερειακές συνδιασκέψεις στο πρότυπο των αναπτυξιακών συνεδρίων

ΣΥΡΙΖΑ: Περιφερειακές συνδιασκέψεις στο πρότυπο των αναπτυξιακών συνεδρίων
ΙΝΤΙΜΕ

Βαριά είναι η θλίψη και στο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Σε αυτό το κλίμα αναστέλλονται όλες οι πολιτικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί μέχρι και την Τετάρτη, ημέρα κηδείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Αυτό σημαίνει και πως δεν θα υπάρξουν αυτή την εβδομάδα ούτε νέες συγκλήσεις κομματικών οργάνων ούτε ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει κάποια περιοδεία, αν κι αυτό μάλλον δεν θα συνέβαινε ακόμα κι αν δεν είχε προκύψει ο θάνατος της Γεννηματά.

Η επιχείρηση εξωστρέφειας, πάντως, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχιστεί κανονικά από εβδομάδα με τις καμπάνιες κατά της ακρίβειας και της εγγραφής νέων μελών να βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων.

Οι 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν στο πρότυπο των αναπτυξιακών συνεδρίων τα οποία είχε πραγματοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι από τα οποία είχε προκύψει ένας σημαντικός όγκος δεδομένων για κάθε τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της.

Οι συνδιασκέψεις θα είναι διήμερες, αφού η μία ημέρα μάλλον δεν θα αρκεί για την απαραίτητη ζύμωση με τις τοπικές κοινωνίες, και θα ολοκληρώνονται με ομιλίες του κ. Τσίπρα που θα δίνουν, πέρα από την ανάπτυξη των προγραμματικών θέσεων του κόμματος με έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει έκαστη περιφέρεια, και τον τόνο της αντιπολίτευσης που θα ασκεί το κόμμα με βάση και την επικαιρότητα.

Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν με νόημα την απουσία των περιφερειών από το σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης, αφού όχι μόνο δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο γι’ αυτές αλλά δεν έχουν καν ερωτηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει την κινητοποίηση του όλου ΣΥΡΙΖΑ- βουλευτών, στελεχών, απλών μελών- στο δρόμο προς το συνέδριο των τελών Φεβρουαρίου. Κι ο ίδιος αναγνωρίζει τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, ωστόσο προσδοκά ο αριθμός των νέων μελών να αυξηθεί σημαντικά με δέλεαρ και τη συμμετοχή ή και την εκλογή τους στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των μελών, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, αγγίζει τις 70.000.

Όσον αφορά την καμπάνια κατά της ακρίβειας, αυτή θα περιστρέφεται γύρω από την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, εκτιμούν πως η εκτόξευση των τιμών βασικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, θα είναι ακόμα πιο έντονη το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα δημιουργώντας πρόσθετη πίεση στην κυβέρνηση να λάβει περισσότερα μέτρα από τα ελλιπή που έχει πάρει μέχρι σήμερα. Όπως κι αν έχει, πολλά από τα οργανωτικά ζητήματα κι ο σχετικός προγραμματισμός θα επιλυθούν με τη σύγκληση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου σε χρόνο, πάντως, που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ