ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η απουσία της Φώφης Γεννηματά θα είναι δυσαναπλήρωτη

Οικονόμου: Η απουσία της Φώφης Γεννηματά θα είναι δυσαναπλήρωτη
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για μία γυναίκα και πολιτικό που ξεχώρισε για το ήθος της και που «σε εποχές δύσκολες στήριξε την πατρίδα με την υπεύθυνη στάση της», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος της, πολιτικό και προσωπικό, με την εν γένει διαδρομή της δίδαξε την ελληνική κοινωνία αρχές και αξίες. Σε εποχές δύσκολες στήριξε την πατρίδα με την υπεύθυνη στάση της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παράλληλα ο προσωπικός αγώνας που έδωσε με γενναιότητα απέναντι στην ασθένεια που την έπληξε, ενέπνευσε κι έδωσε κουράγιο σε πολλούς ανθρώπους», υπογράμμισε.

«Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη σε όλους, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την εκτίμηση που έτρεφε γι' αυτήν η ελληνική κοινωνία».

«Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στην οικογένειά της και αιωνία η μνήμη της», είπε ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν προγραμματισμένη για χθες, Δευτέρα, που ακυρώθηκε στο άκουσμα του πρόωρου θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά την τραγική είδηση για το χαμό της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για μία εβδομάδα, απόφαση που βρήκε ομόφωνα σύμφωνα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, δε θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την Τετάρτη, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά με τιμές εν ενεργεία υπουργού και ο κόσμος θα πει το τελευταίο αντίο στη μοναδική γυναίκα αρχηγό που είχε μέχρι σήμερα το Κίνημα Αλλαγής.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί και στις 14.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ