ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έκρηξη των κρουσμάτων - Αναμένονται πάνω από 5.000

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έκρηξη των κρουσμάτων - Αναμένονται πάνω από 5.000

Συναγερμός σήμανε για ακόμη μία φορά στην κυβέρνηση, με αφορμή τα αυξημένα επιδημιολογικά κρούσματα, όπου μετά τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, και η Πελοπόννησος αρχίζει να κοκκινίζει.

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει εξαιρετικά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, που θα αγγίξει περίπου τις 5.000 νέες μολύνσεις.

«Προσωπικά θα χαρακτήριζα τις επιβαρυμένες περιοχές μαύρες, ούτε καν μωβ», σχολιάζει στο CNN Greece, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, θέλοντας να δώσει έμφαση στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι συγκεκριμένες περιοχές, προσθέτοντας ότι η γραμμή πλέον στην Ελλάδα, δεν είναι κάθετη, αλλά διαγώνια.

Αναβάλλεται η αποστολή SMS

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική σκέψη της κυβέρνησης για την αποστολή SMS σε ανεμβολίαστους πολίτες «παγώνει», ενώ μερίδα επιστημόνων, υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα διχάσει για ακόμη μία φορά την κοινωνία και θα ενισχύσει τις ανισότητες.

Τα ίδια μέλη της Επιτροπής, υποστηρίζουν ότι «στη φάση αυτή, είναι δύσκολο να πείσεις αυτούς που γνωρίζουν». Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, αλλά και οι αρνητές, επιχειρούν να δημιουργήσουν «συνθήκες ομάδας», ώστε να οργανωθούν καλύτερα, αφού απέναντί τους έχουν μία μεγάλη μερίδα πολιτών που έχουν πραγματοποιήσει το εμβόλιο, σχολιάζουν μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σε κάθε περίπτωση, αύριο Τρίτη- όπως κάθε εβδομάδα- η Επιτροπή Επιδημιολόγων θα εξετάσει ενδελεχώς τον επιδημιολογικό χάρτη, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Δύο rapid test την εβδομάδα

Πλέον η συζήτηση θα αφορά στην εισήγηση μέτρων για τους ανεμβολίαστους, και ειδικότερα στην εστίαση και στην ψυχαγωγία, μέσα από τη διενέργεια δύο rapid test την εβδομάδα τόσο στα προαναφερόμενα πεδία, όσο και στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το επόμενο διάστημα πάντως όπως όλα δείχνουν, θα είναι πολύ τεταμένο, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή, όσον αφορά τη συνοσηρότητα COVID και εποχικής γρίπης. Μία συνοσηρότητα, αυξάνει κατά 20% την θνητότητα, όπως τόνισε την περασμένη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου, απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και με το αντιγριπικό, αλλά και με την Τρίτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, ανάλογα με την προτεραιοποίηση του πληθυσμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ