Υπουργείο Εργασίας: Ρύθμιση για την άμεση διανομή των σχολικών γευμάτων
Ανανεώθηκε:
Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή ρύθμιση για την διανομή των σχολικών γευμάτων, λόγω της σχετικής δικαστικής εκκρεμότητας που υφίσταται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ.
Η ρύθμιση ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στη σίτιση των μαθητών.
«Βούληση του υπουργείου είναι, μετά τη ρύθμιση αυτή, να απευθυνθεί στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν ούτως ή άλλως στο διαγωνισμό. Υπογραμμίζεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που συμμετείχαν στη διανομή των σχολικών γευμάτων πέρυσι, αλλά και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πλην δύο μόνο εταιρειών από τις 28 συμμετέχουσες). Προξενούν λοιπόν κατάπληξη σχετικά σχόλια τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.
Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό (κατά 22,6% ή 16,6 εκ. ευρώ), 21% αύξηση του αριθμού γευμάτων, καθώς και διεύρυνση των σχολικών μονάδων (268 περισσότερες).
SPONSORED
Δάφνης (CBS) στο CNN Greece: H επόμενη μέρα της αγοράς και το κρίσιμο θέμα της κυβερνοανθεκτικότητας
10:00
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 16 παρεμβάσεις για την προστασία του- «Γιατί είναι κοινό αγαθό»
09:54
Κυρανάκης: Τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας για τον νέο γραμματέα της ΝΔ
09:45
Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου για να κλέψει την ίδια τη γιαγιά του
09:44