ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εργασίας: Τα ψέματα του κ. Τσίπρα για τις συντάξεις δεν διαγράφουν το νόμο Κατρούγκαλου

Υπουργείο Εργασίας: Τα ψέματα του κ. Τσίπρα για τις συντάξεις δεν διαγράφουν το νόμο Κατρούγκαλου
INTIME

Για «νέα σοδειά ψεμάτων» εγκαλεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να πείσει κανέναν συνταξιούχο να ξεχάσει το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις συντάξεων που τον συνόδευσαν.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε στη Νέα Δημοκρατία 120.000 εκκρεμείς συντάξεις, ενώ, όπως υπογραμμίζει, η πραγματικότητα είναι ότι μόνο οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 189.851 και οι συνολικές εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις 1.059.000.

Σημειώνεται, επίσης, πως ο κ. Τσίπρας «επανέλαβε για μια ακόμα φορά το ψεύδος ότι δήθεν οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν τετραπλασιαστεί από το 2019, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι από περίπου 190.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις το 2019, σήμερα ο αντίστοιχος αριθμός έχει μειωθεί σε περίπου 120.000».

«Είχε το θράσος να κατηγορήσει την Νέα Δημοκρατία για τα αναδρομικά. Ξεχνά όμως ότι τα αναδρομικά προέκυψαν γιατί η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 4670 του 2020 αποκαθιστώντας αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. Έτσι μέχρι τώρα 200.000 συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις και αναδρομικά μετά από πολλά χρόνια» τονίζει το υπουργείο Εργασίας.

Και προσθέτει: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει κανένα συνταξιούχο να ξεχάσει το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις συντάξεων που τον συνόδευσαν. Ούτε και θα αφήσει κανένα ασφαλισμένο να ξεχάσει την φύρδην-μίγδην συγχώνευση των πρώην ταμείων στον ΕΦΚΑ που οδήγησε στην εκτόξευση των εκκρεμοτήτων στις συντάξεις. Θα του συνιστούσαμε λοιπόν αφού δεν θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τους συνταξιούχους, τουλάχιστον να μην προκαλεί».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Παραπλανά τους συνταξιούχους ο κ. Μητσοτάκης - Τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ