ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Το να πηγαίνεις εκκλησία δεν είναι το ίδιο με το να αγοράζεις παπούτσια

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Το να πηγαίνεις εκκλησία δεν είναι το ίδιο με το να αγοράζεις παπούτσια
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν έχουν τιμωρητικό, αλλά προστατευτικό χαρακτήρα», υπογράμμισε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και απάντησε στην κριτική για την εξαίρεση των εκκλησιών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η απόφαση αφορά όλους τους λατρευτικούς χώρους και όχι μόνο τις εκκλησίες, στις οποίες ούτως ή άλλως, ισχύει η υποχρεωτικότητα της μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η υποχρέωση για δύο rapid test την εβδομάδα.

«Το να πηγαίνει κάποιος σε λατρευτικό χώρο, δεν είναι το ίδιο σαν να πηγαίνει σε ταβέρνα ή να αγοράσει παπούτσια», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Συμπλήρωσε δε ότι «δεν μπορεί οι ανεμβολίαστοι να έχουν τις ίδιες ελευθερίες με τους εμβολιασμένους».

Αναπτύσσοντας την τροπολογία για την παροχή κινήτρων και σε ιδιώτες γιατρούς για να συνδράμουν το ΕΣΥ λόγω της πανδημίας, ανέφερε πως αποτελεί επαρκές κίνητρο η δυνατότητα που τους δίνεται να κάνουν εφημερίες πάνω από το πλαφόν, λαμβάνοντας 250 ευρώ ανά εφημερία. Επανέλαβε δέμα ότι εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους ιδιώτες γιατρούς, θα υπάρξουν υποχρεωτικές διαδικασίες για να μπουν στο σύστημα.

Με τροποποίηση που επέφερε στην τροπολογία, στις ειδικότητες των γιατρών που μπορεί να μετακινούνται ανά υγειονομική περιφέρεια, προστίθενται και οι γενικοί ιατροί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ