ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Μετακομίζει» στην Εύβοια, μπούσουλας για τις επόμενες εξορμήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: «Μετακομίζει» στην Εύβοια, μπούσουλας για τις επόμενες εξορμήσεις
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάρκα κι οστά παίρνει η πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις 13 περιφέρειες της χώρας, αρχής γενομένης από την Εύβοια, την οποία επισκέπτονται σήμερα Πέμπτη τρία κλιμάκια του κόμματος, προετοιμάζοντας την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μιλήσει σε κεντρική ομιλία το βράδυ της Παρασκευής στη Χαλκίδα. Σημειώνεται ότι η περιοδεία βουλευτών και υψηλόβαθμων στελεχών στην Εύβοια θα αποτελέσει το μπούσουλα για το πώς θα πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες περιφερειακές εξορμήσεις στο δρόμο προς το συνέδριο της 24ης με 27 Φεβρουαρίου.

Βασικός στόχος είναι να καταδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα, πως έχει σοβαρές, ριζοσπαστικές, ρεαλιστικές και κοστολογημένες προγραμματικές θέσεις για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία.

Επικεφαλής σήμερα στην πολύπαθη νήσο θα είναι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, κι ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τους βουλευτές της περιοχής, Βαγγέλη Αποστόλου και Μίλτο Χατζηγιαννάκη.

Πρόκειται να επισκεφθούν τους δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας όπου θα συνομιλήσουν με φορείς, εκπροσώπους κοινοτήτων και πολίτες.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος περιοδεύει το πρωί στους Ταξιάρχες και στην Ιστιαία, ενώ το απόγευμα επισκέπτεται την αγορά της Χαλκίδας, ο κ. Αραχωβίτης θα βρίσκεται το μεσημέρι στα Βασιλικά και στις Γούβες, ενώ ο κ. Ζαχαριάδης το πρωί θα είναι στη Λίμνη και στις Ροβιές.

Την Τρίτη, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε και τέταρτη περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Αλιβέρι και στην Κύμη, αποτελούμενο από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα, τον πρώην βουλευτή Εύβοιας Τάσο Πρατσόλη, καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Μελών Αλιβερίου. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες, καταστηματάρχες, εκπροσώπους του δήμου, με τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ, με εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης, της Ομάδας Αλληλεγγύης Αλιβερίου, με το ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων, με εργαζομένους στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, στο ΕΚΑΒ και στο Νοσοκομείο Κύμης.

Συζητήθηκαν η πανδημία, η ακρίβεια, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τα εργασιακά, η περιβαλλοντική καταστροφή είτε από τη βιομηχανική δραστηριότητα είτε από την επέλαση των ανεμογεννητριών, η κατηγοριοποιητική αξιολόγηση των σχολείων, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών τάξεων, η μεταφορά των μαθητών, τα απαιτούμενα βασικά έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, φράγμα Μανικίων κ.λπ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ