ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, οι εκκλησίες έκλεισαν όταν έπρεπε

Κορωνοϊός - Οικονόμου: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, οι εκκλησίες έκλεισαν όταν έπρεπε
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με τα νέα μέτρα και συγκεκριμένα για  είσοδο στις εκκλησίες των πολίτών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού χωρίς αρνητικό rapid test μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Οι εκκλησίες έκλεισαν όταν έπρεπε και σωστά έκλεισαν, δεν υπολόγισε ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πολιτικό κόστος ή τη δυσαρέσκεια ή το πώς εξαγριώθηκαν τότε κάποιοι από τους συμπολίτες μας γιατί αυτό έπρεπε να γίνει και αυτό έγινε» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Διότι την πανδημία δεν την προσεγγίζουμε με όρους ψηφοθηρικούς, δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Μετράμε τα μέτρα με βάση την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναδειχθεί στη διαχείριση της πανδημίας, από το ξεκίνημά της μέχρι και τώρα που ζούμε ένα κύμα παραπάνω έντασης, όπως κι άλλες χώρες της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε σε ένα τέταρτο κύμα το οποίο πλήττει κυρίως τους ανεμβολίαστους» εκτίμησε και σε ό,τι αφορά τα μέτρα είπε ότι αποτελούν «έμμεση πίεση για να πειστεί περισσότερος κόσμος να εμβολιαστεί» αντί να ταλαιπωρείται και να πληρώνει τεστ.

Αναφορικά με την ενισχυτική ή τρίτη δόση του εμβολίου έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού υποστήριξε ότι η προσωπική του θέση είναι η συσχέτιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την πληρότητα αντισωμάτων. Διευκρίνισε πάντως πως αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση, η οποία θα ακούσει όπως πάντα τις προτάσεις των ειδικών.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η εικόνα και ήδη έχουν πυκνώσει κατά πολύ τα δρομολόγια.

Τέλος ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι «η χώρα δεν θα ξανακλείσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ