ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η ΝΔ «χαϊδεύει» ψηφοφόρους με την άρνηση να επιδεικνύουν rapid test οι πιστοί

Σκουρλέτης: Η ΝΔ «χαϊδεύει» ψηφοφόρους με την άρνηση να επιδεικνύουν rapid test οι πιστοί
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

H απόφαση της κυβέρνησης για εξαίρεση των εκκλησιών από τα νέα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού «έχει μια πολιτική σκοπιμότητα» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Υποκριτική η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας, όπως φάνηκε με την άρνηση να επιδεικνύουν rapid test οι πιστοί για να εισέλθουν στους ναούς. Αυτό που φαίνεται τελείως αδιανόητο να το υπερασπίζεται ένας Ευρωπαίος πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, εν έτει 2021, μετά από όσα έχουμε περάσει», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «”χαϊδεύει” ένα μέρος –προφανώς όπως το εκτιμά η ίδια- των ψηφοφόρων της, που για τους δικούς τους λόγους έχουν ενστάσεις και δισταγμούς στο να εμβολιαστούν».

«Ενώ σε όλους τους υπόλοιπους χώρους ζητά – και σωστά- αυξημένα μέτρα, λέει στους πιστούς ότι μπορούν να πηγαίνουν στους ναούς χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ εάν είναι ανεμβολίαστοι».

«Και στους ναούς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Διότι στο μαγαζί πηγαίνεις με τη μάσκα σου, στο ναό κατεβάζεις τη μάσκα και φυλάς την εικόνα. Το είδαμε αυτό πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Υγειονομικά αυτό στέκει; Δεν δικαιολογείται αυτή η εξαίρεση, έχει μια πολιτική σκοπιμότητα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση διακομματικής επιτροπής ειδικών, ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε «να πάψουμε να εργαλειοποιούμε τους επιστήμονες, να τους απελευθερώσουμε και να υπάρξει μια διακομματική συζήτηση πάνω στις εισηγήσεις τους, για να δούμε τι κάνουμε».

«Αυτό το αρνήθηκε πεισματικά η κυβέρνηση. Όπως αρνήθηκε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι στην εν λόγω επιτροπή θα μπορούσαν να συμμετέχουν ο Σωτήρης Τσιόδρας και άλλα καταξιωμένοι επιστήμονες. «Σημασία έχει ότι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους δεν μπορούμε να τους επικαλούμαστε όταν οι προτάσεις τους μας ικανοποιούν με βάση άλλες πολιτικές προτεραιότητες και να τους ξεχνάμε όταν θεωρούμε ότι μας δημιουργούν πολιτικά προβλήματα. Αυτή η πρόταση έχει τη λογική της συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων για το αυτονόητο», εξήγησε.

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία και αντιφατική επειδή δεν στηρίζει τα δημόσια νοσοκομεία με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και δεν επεκτείνει τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα μνημόνια, επιρρίπτοντας ιδεοληψία στη ΝΔ καθώς «πιστεύει ότι θα τα ρυθμίσει όλα η ιδιωτική αγορά».

«Είμαστε σε “πόλεμο” 2 χρόνια, άρα είχαμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε. Από πέρυσι τον Οκτώβριο έχουμε απανωτά κύματα και έχουμε από τις χειρότερες κατατάξεις στις απώλειες ζωών ανά εκατομμύριο κατοίκους. Το θέμα είναι το πώς θα διαχειριστούμε έγκαιρα την κατάσταση για να φτάσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι στις εντατικές», δήλωσε.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της Νίκης Κεραμέως να προχωρήσει φέτος σε ενοποιήσεις 1.000 σχολικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα – την οποία χαρακτήρισε «αδιανόητη» – καθώς και στην «αφόρητη κατάσταση» που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ