ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Μητσοτάκης: Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Φωτογραφία αρχείου ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, μεταφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που υποβλήθηκε σε επιτυχή τοποθέτηση στεντ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

«Τις θερμότερες ευχές μου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ υποβλήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποβλήθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης, σε τοποθέτηση στεντ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα λάβει εξιτήριο σήμερα, Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, εξαιτίας της εξέλιξης αυτής αναβλήθηκε η αναχώρησή του για το Φανάρι, η οποία είχε ορισθεί για το απόγευμα της Τετάρτης.

Νωρίτερα, την Τετάρτη είχε εκδοθεί ανακοινωθέν το οποίο ανέφερε ότι ο Πατριάρχης υποβλήθηκε την Τρίτη σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Mount Sinai, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανέφερε τα εξής: «Διά του παρόντος ανακοινούται ότι, επί τη λήξει της επισκέψεώς Του εις ΗΠΑ και προ της επιστροφής Του εις την εν Φαναρίω έδραν Του, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υπεβλήθη εις ιατρικήν εξέτασιν (τσεκ-απ) εις το Νοσοκομείον ‘Mount Sinai’ της Νέας Υόρκης, τα αποτελέσματα της οποίας ήσαν λίαν ικανοποιητικά, διό και ο Παναγιώτατος αναχωρεί αύριον, Τετάρτην, 3ην Νοεμβρίου 2021, μετά της τιμίας συνοδείας Αυτού, δι’ ιδιωτικού αεροσκάφους, εις την Πόλιν, ως είχεν εξ αρχής προγραμματισθή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης την Κυριακή 24 Οκτωβρίου είχε εισαχθεί σε Νοσοκομείο της Ουάσιγκτον λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε από υπερβολική κόπωση και είχε πάρει εξιτήριο την επομένη, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας κανονικά την επίσκεψη και τις επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα έλθει περί τα τέλη Νοεμβρίου στην Ελλάδα, όπου έχουν προγραμματισθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος εκδηλώσεις για την επέτειο των τριάντα χρόνων της Πατριαρχίας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ