ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε «θέση μάχης» για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε «θέση μάχης» για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως το ανοιχτό φλερτ της κυβέρνησης με το πιο συντηρητικό ακροατήριο θα έχει και συνέχεια με αφορμή τον εορτασμό της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του κόμματος «μετά από την απροκάλυπτη στήριξη των αστυνομικών που σκότωσαν τον Ρομά στο Πέραμα και το «χάιδεμα» της Εκκλησίας με αφορμή την ανεμπόδιστη είσοδο στους ναούς» νέος γύρος αντιπαράθεσης πιθανόν να είναι μια ενδεχόμενη απαγόρευση και φέτος των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών.


Με αφορμή την εκτόξευση των κρουσμάτων, για την οποία κατηγορούν και προσωπικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εξακολουθεί να επιδεικνύει αδιαφορία, θα θελήσουν στο Μαξίμου, υποστηρίζουν από την Κουμουνδούρου, να θωπεύσουν τους αποκαλούμενους «νοικοκυραίους» πλασάροντάς τους ξαναζεσταμένο το δόγμα «νόμος, τάξη κι ασφάλεια» που σερβιρίστηκε και πέρυσι κι οδήγησε εν τέλει σε κοινή στάση από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως και φέτος μια τέτοια κίνηση θα γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον όταν έχει φορτωθεί με τα λάθη και τις παραλείψεις στη διαχείριση της πανδημίας και στο χρονικό διάστημα του ενός χρόνου που έχει μεσολαβήσει.

Η επιχείρηση, εξάλλου, διατήρησης του συντηρητικού ακροατηρίου, το οποίο γλυκοκοιτάζει τον Κυριάκο Βελόπουλο κι ακόμα πιο δεξιά, σύμφωνα πάντοτε με την Κουμουνδούρου, συνδυάζεται με τη διατήρηση στη ζωή του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που έσπρωξε τη ΝΔ προς την εξουσία.

Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουν, ο κ. Μητσοτάκης θα παίξει όλα του τα χαρτιά για επικράτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ προσδοκώντας και στο ότι θα έχει μια κεντρώα «καβάτζα» αν του χρειαστεί πριν ή μετά από τις εκλογές και θα έχει φράξει το δρόμο σε μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ΚΙΝΑΛ που υπό προϋποθέσεις και χάρη στην απλή αναλογική θα μπορούσε να σχηματιστεί ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι δεύτερο κόμμα. «Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ελληνικό λαό», σχολιάζουν με νόημα από την Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ