Μπαίνει τάξη με τη βροχή τροπολογιών
Τι πρότεινε ο Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων
Τάξη στην «κυβερνητική αταξία» που δημιουργεί η βροχή υπουργικών τροπολογιών στα νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή, φέρεται αποφασισμένος να βάλει ο Νίκος Βούτσης.
Το θέμα τέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον Πρόεδρο της Βουλής να αναγνωρίζει μεν πως υπάρχει ένα ζήτημα και να ζητά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αντιληφθούν τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου που διανύει η χώρα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρότεινε μια φορά το μήνα να κατατίθεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τροπολογίες που ρυθμίζουν διάφορα ζητήματα. Η πρότασή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε κατά αρχήν δεκτή από τον αντιπρόεδρο του Σώματος, βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι και ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ, αναφέρουν οι πληροφορίες, επεσήμαναν πως η κατάσταση με τις τροπολογίες,
εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες, έχει φθάσει στο μη περαιτέρω. Οι βουλευτές αναφέρθηκαν και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ρυθμίσεων που κατά την άποψη τους εμπεριέχουν οσμή σκανδάλου, ενώ επεσήμαναν πως συχνά –πυκνά η κυβέρνηση βρίσκει κάποιους βουλευτές που προθυμοποιούνται να καταθέσουν με την υπογραφή τους υπουργικές ρυθμίσεις ως βουλευτικές τροπολογίες.
Από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής διέψευδαν κατηγορηματικά πως υπήρξε διάβημα διαμαρτυρίας του Νίκου Βούτση προς το Μέγαρο Μαξίμου.
«Φοβόμασταν ότι ο πιλότος είχε αιχμαλωτιστεί και προσπαθούσε να μας στήσει σε ενέδρα» είπε ο Τραμπ
17:57
O ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΚΡΑΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Ο Τραμπ έχει ανάγκη το τέλος του πολέμου»: Οι πολιτικές πιέσεις, το ΝΑΤΟ και η επόμενη μέρα
17:45
Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: Κινδύνεψαν επιβάτες όταν αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε ρέμα (pics)
17:33
LIVE Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: Την Τρίτη χτυπάμε εργοστάσια ενέργειας στο Ιράν, αλλά τη Δευτέρα μπορεί να συμφωνήσουμε
17:30