ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προεξοφλούν νέο lockdown με απόλυτη ευθύνη Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Προεξοφλούν νέο lockdown με απόλυτη ευθύνη Μητσοτάκη
ΙΝΤΙΜΕ

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης μιλά και πανηγυρίζει για τις δήθεν επιτυχίες του, οι απογευματινές ανακοινώσεις τον προσγειώνουν στην οδυνηρή πραγματικότητα. Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων χθες Τρίτη με 8.613 κρούσματα κι ακόμα 46 νεκρούς επιβεβαιώνει αυτό που όλη η Ελλάδα οδυνηρώς βιώνει, αλλά αρνείται να συνειδητοποιήσει ο πρωθυπουργός. Πως έχει πετάξει λευκή πετσέτα μετά τους αλλεπάλληλους πανηγυρισμούς για το τέλος της πανδημίας και το τελευταίο μίλι».

Τα παραπάνω υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τα όσα είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πανδημία είναι εκτός ελέγχου γιατί εδώ και δύο χρόνια ο πρωθυπουργός αρνείται να κάνει τα αυτονόητα: Άμεσες προσλήψεις στο ΕΣΥ– έχει λιγότερο μόνιμο προσωπικό σε σχέση με το 2019 παρά την πανδημία- και συγχρόνως αντί να αυξάνεται μειώνεται ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία κατά 900 εκατομμύρια ευρώ για το 2022, επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών δεν γίνονται ενώ όλο το ΕΣΥ μετατρέπεται πάλι μονοθεματικό για Covid, το ποσοστό εμβολιασμού είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη, φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις σε άλλες χώρες δεν δίνονται στην Ελλάδα, δεν γίνεται αραίωση τμημάτων στα σχολεία που έχουν γίνει εστία υπερμετάδοσης και προφανώς πρέπει να μείνουν ανοιχτά, κατά το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά να σπάσουν σε τμήματα.

Επιπλέον, στην αξιωματική αντιπολίτευση ζητούν να γίνει αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ για τα οποία η καθηγήτρια Αθηνά Λινού είπε πως αν είχαμε λιγότερο συνωστισμό θα είχαμε και 3.000 λιγότερους νεκρούς, ιχνηλάτηση κι εκτεταμένο τέστινγκ σε όλους- όχι μόνο στους ανεμβολίαστους, αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν αλλά τις περισσότερες φορές με ήπια συμπτώματα- και να σταματήσει επιτέλους να μιλά ο πρωθυπουργός για πανδημία ανεμβολίαστων γιατί στέλνει το λανθασμένο μήνυμα πως τους εμβολιασμένους δεν τους αφορά και δεν χρειάζεται να προσέχουν, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η έξαρση της πανδημίας και να του φταίνε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι πολίτες που δεν κατανοούν την επιτυχία του και οι καταστηματάρχες.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου παρατηρούν πως οι προβλέψεις για το επερχόμενο κύμα είναι δραματικές, με ειδικούς να προειδοποιούν ακόμα και για τριψήφιο αριθμό θυμάτων ημερησίως, επαναλαμβάνοντας τον περσινό δραματικό χειμώνα που φθάσαμε μέχρι και 120 νεκρούς την ημέρα, ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται πάλι υπό κατάρρευση και οι υγειονομικοί σε burnout και δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, όπως και πέρυσι τέτοια εποχή όταν οκτώ στους δέκα πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

«Με την απροθυμία του να πάρει ουσιαστικά μέτρα υπό το φόβο του πολιτικού κόστους, όπως για παράδειγμα τεστ σε εκκλησίες, αντιεμβολιαστές σε Σώματα Ασφαλείας, Στρατό, Αστυνομία, ιερείς που είναι δικό του εκλογικό ακροατήριο, ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει σε απόλυτη καταστροφή τους πολίτες και τη χώρα. Και θα οδηγηθούμε σε εκατόμβη νεκρών το χειμώνα και στο τέλος θα αναγκαστεί όσο και να το ξορκίζει να ξαναβάλει τη χώρα σε λόκνταουν, που θα επισφραγίσει την απόλυτη αποτυχία του, δίνοντας χαριστική βολή σε οικονομία, εργαζόμενους κι επιχειρήσεις», προειδοποιούν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άρνησης αποδοχής της πραγματικότητας, πάντοτε κατά τις ίδιες πηγές, είναι οι πανηγυρισμοί της Νίκης Κεραμέως, που με 25% των κρουσμάτων να είναι σε παιδιά και μαθητές, οι οποίοι με τη σειρά τους προφανώς μεταδίδουν σε γονείς και υπόλοιπη οικογένεια εκτοξεύοντας τον αριθμό των κρουσμάτων, η ίδια αντί να αραιώνει τα τμήματα και να κάνει προσλήψεις καθηγητών, προχωρά σε συγχωνεύσεις και φτιάχνει τάξεις έως και 29 μαθητών.

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα βουλιάζει, τόσο θα επιτίθεται και πιο χυδαία στους πολίτες και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είχε το θράσος να χαρακτηρίσει το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υγειονομικό σαμποτέρ, αυτός που έχει απορρίψει τρεις προτάσεις του κ. Τσίπρα για μίνιμουμ συνεννόηση ώστε να γίνει βέλτιστη διαχείριση της πανδημίας και να βγούμε από την κρίση. Η αλαζονεία Μητσοτάκη στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές κι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», συμπληρώνουν με νόημα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ