ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στους δρόμους το «βαρύ πυροβολικό» για πανδημία - ακρίβεια

ΣΥΡΙΖΑ: Στους δρόμους το «βαρύ πυροβολικό» για πανδημία - ακρίβεια
ΙΝΤΙΜΕ

Με το βαρύ πυροβολικό του εξορμά ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διεργασιών, αλλά και της προσέλκυσης νέων μελών στο κόμμα.

Πέρα, βεβαίως, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρίσκεται την Πέμπτη στη Ροδόπη και θα μιλήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Κομοτηνή, στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη θα βρίσκονται σήμερα Τετάρτη κι αύριο κλιμάκια με κεντρικά και τοπικά στελέχη του κόμματος και της νεολαίας, καθώς και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επίκεντρο των περιοδειών τη νέα έξαρση της πανδημίας και την έκρηξη της ακρίβειας.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, θα βρεθεί στη Δράμα, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στην Καβάλα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιάννης Μπουρνούς, στην Ξάνθη, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, στη Ροδόπη και στον Έβρο ο τομεάρχης Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται και για την κοινοβουλευτική μάχη της Παρασκευής και τη συζήτηση που έχουν προκαλέσει για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα, την Opinion Poll και την Enterprise Greece. Ο κ. Τσίπρας, φυσικά, δεν θα παραλείψει να αναφερθεί, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, στις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία, με μεγάλη ευθύνη και της κυβέρνησης η οποία είχε σφυρίξει τη λήξη της πολύ πριν την ώρα της με συνέπεια τον εφησυχασμό ανεμβολίαστων αλλά κι εμβολιασμένων.

Όσον αφορά την ομιλία Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, στην αξιωματική αντιπολίτευση την χαρακτηρίζουν χυδαία, πολωτική κι εκτός τόπου και χρόνου, με την πανδημία εκτός ελέγχου και δεκάδες θανάτους, πολλοί εκ των οποίων κάθε ημέρα εκτός ΜΕΘ. Γι’ αυτό κι επαναλαμβάνουν πως αν δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να κάνει τα αυτονόητα τότε είναι προτιμότερο να παραιτηθεί.

«Όσο δεν κάνει τα αυτονόητα για την πανδημία τόσο θα φέρνει πιο κοντά ακόμα έναν φονικό χειμώνα, αλλά κι εν τέλει ακόμα ένα καταστροφικό lockdown που θα επισφραγίσει την αποτυχία του», αναφέρουν χαρακτηριστικώς, χωρίς πάντως να ζητούν άμεσα εκλογές αντιλαμβανόμενοι στην Κουμουνδούρου την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνει η χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ