Κακούργημα η κατασκευή και κατοχή μολότοφ με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης
Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών υλών σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με την υπουργική τροπολογία, η κατοχή και χρήση εμπρηστικών υλών, όπως οι μολότοφ σε συναθροίσεις, πορείες κλπ αποτελεί επιβαρυντική περίσταση και τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια.
Στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης αναφέρεται ότι «με την προτεινόμενη διάταξη στην παρ. 1 του άρθρου 272 του ΠΚ στα υλικά ή αντικείμενα ιδιαίτερης επικινδυνότητας προστίθενται οι εμπρηστικές ύλες και οι μηχανισμοί. Στην παρ.2 του άρθρου 272 ΠΚ διευρύνεται ο κακουργηματικός χαρακτήρας στις περιπτώσεις εκείνες που ο δράστης φέρει επικίνδυνες για τον άνθρωπο εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες, βόμβες ή μηχανισμούς, κατά τη συμμετοχή του σε δημόσιες συναθροίσεις πλήθους ή αν τα ανωτέρω υλικά ή αντικείμενα αφορούν μεγάλη ποσότητα, ανεξαρτήτως αν συντρέχουν παράλληλα οι προϋποθέσεις του εγκλήματος της διατάραξης κοινής ειρήνης».
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.
Πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι – Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες
07:52
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για την ασφάλεια σε αεδρομία και τρένα: «Αφήνετε τους πολίτες ακάλυπτους»
07:50
Τράπεζες: Πυλώνας διαφοροποίησης και νέα πηγή εσόδων η επενδυτική τραπεζική
07:40
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ: Γιατί ο Τραμπ «πάγωσε» - προς το παρόν - τα σχέδια επέμβασης στο Ιράν: Ο ρόλος Νετανιάχου και τα αντίποινα
07:30