ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είναι το Εθνικό Συμβούλιο που προτείνουν και ποια η στάση Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είναι το Εθνικό Συμβούλιο που προτείνουν και ποια η στάση Τσίπρα
ΙΝΤΙΜΕ

Μόνο οι μη παροικούντες την κομματική Ιερουσαλήμ ξαφνιάστηκαν από το κείμενο- παρέμβαση στον προσυνεδριακό διάλογο των Κώστα Ζαχαριάδη, Χρήστου Σπίρτζη και Νίκου Παππά με το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, ζητούν τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου ως ενός νέου οργάνου στο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα «διασφαλίζει την εκπροσώπηση όλου του πλούτου απόψεων, ρευμάτων, τάσεων και καταγωγών, χωρίς να ακυρώνει το ρόλο των εκλεγμένων, θα δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης πολύ περισσότερων άξιων στελεχών του κόμματος με πολιτική και οργανωτική πείρα κι ανάδειξης νέων στελεχών, ενώ θα διασφαλίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα είναι ένα βουλευτοκεντρικό κόμμα».

Η πρόταση για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου είχε κατατεθεί και στη συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος λίγο πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στις 23 Οκτωβρίου.

Ζαχαριάδης- Σπίρτζης- Παππάς τάσσονται, επίσης, υπέρ της διασφάλισης ότι δεν θα αναπτυχθεί το φαινόμενο της πολυθεσίας στελεχών που εμπίπτει στην τάση γραφειοκρατικοποιήσης κι όχι στην ανάγκη δημιουργικής αξιοποίησης όλων των στελεχών του κόμματος. Παραλλήλως, υποστηρίζουν την αναγκαιότητα της συνεχούς διεύρυνσης που πρέπει να συνεχιστεί και μετά το συνέδριο.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του, στο Εθνικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν τα 250 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μαζί με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Οι αρμοδιότητές του θα είναι παρόμοιες με αυτές της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά προφανώς λόγω και της μεγαλύτερης σύνθεσής του και πιο διευρυμένες.Από την πλευρά τους, συνεργάτες του προέδρου αναφέρουν στο CNN Greece πως ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί όλες τις προτάσεις που καταθέτουν τα στελέχη του στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ ανήσυχος με την εξέλιξη της πανδημίας η οποία είναι τραγική.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά θα κινηθεί, άλλωστε, και στη σημερινή περιοδεία του στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, καθώς και στη βραδινή ομιλία του στην Κομοτηνή, όπως επίσης και στο ζήτημα της ακρίβειας.

Όσον αφορά την κοινοβουλευτική μάχη για την εξεταστική για λίστες Πέτσα, Opinion Poll και Enterprise Greece, αυτή είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ