ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο αντιπεριφερειάρχης Χίου μετά το σάλο από τις δηλώσεις του

Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο αντιπεριφερειάρχης Χίου μετά το σάλο από τις δηλώσεις του
Σταμάτης Κάρμαντζης - Πηγή: Facebook

Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις χθεσινές δηλώσεις του για την Τουρκία και την Ευρώπη.

“Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας”, αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ.

Το όλο ζήτημα προέκυψε με αφορμή ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις από μέρους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή των Οινουσσών.

“Το σύνθημα των καταδρομέων μας με το οποίο συμφωνώ απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Έχουμε, ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!” σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης.

Επιπλέον, αναφερόταν στην πολιτική της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας: “Γνωρίζουμε ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα!”.

Κλείνοντας την ανάρτησή του ο κ. Κάρμαντζης τόνισε ακόμη: «...Αν το ύφος της γραφής μου ξαφνιάσει κάποιους δεν Ζητώ Συγγνώμη διότι αυτό που μας έχει ρημάξει τελικά είναι ο καθωσπρεπισμός έχοντας χάσει την αυθεντικότητα μας!!».

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Κάρμαντζη προκάλεσε σάλο, με την περιφερειάρχη Χίου Χριστιάνα Καλογήρου να την αποδοκιμάζει δημόσια. «Λυπάμαι για την τοποθέτηση του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη. Την αποδοκιμάζω. Φυσικά δεν εκφράζει την Περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά η κα Καλογήρου.

Κριτική στον κ. Κάρνατζη, που διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ, άσκησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του. Καλούσε, επίσης, τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Χίου, οι απόψεις του έφθασαν και στην απέναντι όχθη του Αιγαίου και σχολιάστηκαν μέσω κοινωνικών δικτύων, με Τούρκους δημοσιογράφους να αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «είναι απίστευτα όσα διαβάζουμε ότι έγραψε ο κυβερνήτης της Χίου. Γιατί τόσο μίσος;».

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι απόψεις αυτές προκάλεσαν αναστάτωση και σε αυτοδιοικητικούς φορείς της απέναντι μικρασιατικής ακτής, όσο και μεταξύ τουριστικών παραγόντων της Τουρκίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι αυτές δυναμιτίζουν το τουριστικό κύμα προς τη Χίο,Τούρκων επισκεπτών από τη Σμύρνη, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Αντιπεριφερειάρχης Χίου: Καλός Τούρκος, ο νεκρός Τούρκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ