ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα θα απαντά με αποφασιστικότητα στην εργαλειοποίηση προσφύγων

Οικονόμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα θα απαντά με αποφασιστικότητα στην εργαλειοποίηση προσφύγων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κατηγορηματική είναι η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στα όσα υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το προσφυγικό στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων με τον ούγγρο ακροδεξιό πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν.

«Η Ελλάδα θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς» διαμηνύει ο κ. Οικονόμου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου, προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα».

«Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης», υπογραμμίζει ο κ. Οικονομου

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προκλητικός Ερντογάν: «Η Ελλάδα καταδικάζει σε θάνατο τους πρόσφυγες»

«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί εξ ολοκλήρου σε μια βάση των ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στη χώρα μας και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το να κατηγορεί κανείς την Τουρκία για την προσφυγική κρίση συνιστά πραγματική αχαριστία».

«Η Ελλάδα είναι εκείνη που καταδικάζει σε θάνατο τους πρόσφυγες, εμβολίζοντας τα πλοία τους. Έχουμε όλα τα ντοκουμέντα», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατ. πρόσφυγες, περισσότερους απ' οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, υπό το πρίσμα ενός νέου κύματος Αφγανών προσφύγων, το οποίο ενδέχεται να κατευθυνθεί μέσω της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ