ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας βάζει τον Μητσοτάκη στο εδώλιο του πολιτικού κατηγορουμένου στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας βάζει τον Μητσοτάκη στο εδώλιο του πολιτικού κατηγορουμένου στη Βουλή
INTIME NEWS / © Intime p.a.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα είναι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των λιστών Πέτσα 1 και 2 με τις οποίες χρηματοδοτήθηκαν ΜΜΕ, καθώς και πεπραγμένων των εταιρειών Opinion Poll και Enterprise Greece.

Η κοινοβουλευτική μάχη θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. και θα μιλήσει κατά τη διάρκειά της κι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να κάνει λόγο, ανάμεσα σε άλλα, για επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση, καθώς και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετήσει με την ομιλία του τον πρωθυπουργό στην θέση του πολιτικού κατηγορούμενου και για τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας.

Από την Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν πως στην Αυστρία για «μόλις» ένα εκατομμύριο ευρώ παραιτήθηκε ο καγκελάριος Κουρτς, ενώ στην Ελλάδα περισσότερα από 42 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί και δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξέρει ότι οι ευθύνες των υπουργών και στενότατων συνεργατών του πιθανότατα ξεπερνούν τις πολιτικές κι αγγίζουν τις ποινικές με τέτοια σπατάλη δημόσιου χρήματος.

Επίσης, ένα από τα θέματα που οφείλει να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για ποιον ακριβώς λόγο χρήματα του Δημοσίου δόθηκαν σε περιθωριακά ΜΜΕ, τα οποία πρωτοστατούσαν- και το πράττουν μέχρι και σήμερα- στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ανεξαρτήτως τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ, από τη στιγμή που βρίσκει τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα συγκεντρώσει περισσότερες από τις απαιτούμενες 120 ψήφους οπότε, με βάση το άρθρο 68 παρ. 2 του Συντάγματος, θα αποτελέσει το αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής που θα συγκροτηθεί αμέσως μετά από τη σχετική ψηφοφορία. Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία τους έχει ήδη παράξει πολιτικά αποτελέσματα:

  1. Έρχεται στην πρώτη γραμμή της ημερήσιας διάταξης ένα θέμα για το οποίο βοά η κοινωνία και προσπαθεί να κρύψει ο κ. Μητσοτάκης, που είναι η πρωτοφανής για δυτική δημοκρατία χειραγώγηση και φίμωση του Τύπου.
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με την πρωτοβουλία του συσπείρωσε γύρω του όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά τις δεδομένες και προφανείς μεταξύ τους διαφορές.
  3. Μπαίνει ακόμα ένα λιθαράκι στο υπό διαμόρφωση αντιμητσοτακικό– αντικυβερνητικό μέτωπο που σε κάθε πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης μεγαλώνει, στη βάση πολιτικών συγκλίσεων της αντιπολίτευσης.
  4. Οι πρωταγωνιστές για το στήσιμο του πιο απολυταρχικού μιντιακού καθεστώτος που έχει γνωρίσει δυτική δημοκρατία θα κληθούν να λογοδοτήσουν και να εξηγήσουν τις ανεξήγητες επιλογές τους για το ποιος θα πάρει δημόσιο χρήμα και πόσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ