ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Εξεταστική Επιτροπή: Η ΝΔ δεν θα υποβάλει δεύτερη πρόταση

Γεραπετρίτης για Εξεταστική Επιτροπή: Η ΝΔ δεν θα υποβάλει δεύτερη πρόταση
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις ο Γιώργος Γεραπετρίτης και σχολιάζοντας την άρνηση διεύρυνσης του πλαισίου έρευνας από το 2015 επεσήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ελέγξει μόνο τη δική του περίοδο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στον Αλεξη Τσίπρα και διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία δεν θα καταθέσει δική της πρόταση.

«Ο πρωθυπουργός σέβεται την πρότασή σας και δεν θα υποβάλει δεύτερη πρόταση», είπε και διαμήνυσε ότι η ΝΔ θα είναι παρούσα στην εξεταστική που θα συγκροτηθεί. «Θα είμαστε εκεί παρόντες. Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες από όλους τους χρονικούς ορίζοντες. Θα υπάρχει μία πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως την επιθυμούμε όλοι εμείς, το αποδείξαμε στη Συνταγματική αναθεώρηση και το αποδεικνύουμε και σήμερα», επεσήμανε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του χρόνου έρευνας μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η επιτροπή.

Απόφαση του πρωθυπουργού

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση για μία Εξεταστική, κι όχι σε δεύτερη, ήταν προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρότι διατυπώθηκαν σχετικές προτάσεις ο πρψθυπουργός φέρεται να ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν θα κάνουμε δεύτερη Εξεταστική. Θα ήταν ευτελισμός της διαδικασίας. Ειμαστε εμείς εκείνοι που θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα της μειοψηφίας να συγκροτεί εξεταστικές. Δεν είμαστε το ίδιο» είπε ο πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι δεν μπορεί να αρνηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη διεύρυνση της υπο εξέταση περιόδου από το 2015. Αν και όπως τόνιζαν: «Η κοινωνία είναι αλλού».

«Α λα καρτ» στάση

Ο κ. Γεραπετρίτης επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για α λα καρτ στάση και σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας για αναζήτηση ποινικών ευθυνών όταν επανέλθει ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Εμφανίστηκε απειλητικός, ότι όταν επανέλθει θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, μακάρι αν και θα αργήσει πολύ».

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε χυδαιότητα την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις του με τον Μένιο Φουρθιώτη, αποκαλώντας τον «αγωγό χυδαιότητας». «Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με κανέναν δημοσιογράφο, καλύτερα να κοιτάξει αλλού, δεν έχω σχέσεις με κανένα δημοσιογράφο κι εγώ ο ίδιος έχω υποβάλει μήνυση για θέματα τα οποία έχει θέσει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος», είπε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για τις αναφορές του στο εμβόλιο. «Άκουσα να μας μέμφεστε, γιατί λέγατε ότι το εμβόλιο σώζει, ενώ σήμερα είπατε ότι κι οι εμβολιασμένοι νοσούν, αλήθεια; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει σήμερα να κινδυνολογούμε σε ότι αφορά στη χρήση του εμβολίου για τους εμβολιασμούς, το αντιλαμβανόμαστε;», διερωτήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ