ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Απόφαση Μητσοτάκη να μην υπάρξει δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή

Κυβερνητικές πηγές: Απόφαση Μητσοτάκη να μην υπάρξει δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Η απόφαση να πάμε σε μία Εξεταστική κι όχι σε δεύτερη, «ήταν προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Παρότι διατυπώθηκαν σχετικές προτάσεις, ήταν κατηγορηματικός, συνεχίζουν οι πηγές:

«Δεν θα κάνουμε δεύτερη Εξεταστική. Θα ήταν ευτελισμός της διαδικασίας. Είμαστε εμείς εκείνοι που θεσμοθετήσαμε το δικαίωμα της μειοψηφίας να συγκροτεί εξεταστικές. Δεν είμαστε το ίδιο», είπε ο πρωθυπουργός.

Θεωρεί ότι δεν μπορεί να αρνηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη διεύρυνση της υπό εξέταση περιόδου από το 2015. Αν και όπως τόνιζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού για όλη αυτή τη συζήτηση: «η κοινωνία είναι αλλού».

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τις λεγόμενες λίστες Πέτσα για τη διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, χαρακτήρισε δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σχολιάζοντας την άρνηση διεύρυνσης του πλαισίου έρευνας από το 2015 επεσήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ελέγξει μόνο τη δική του περίοδο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στον Αλεξη Τσίπρα και διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία δεν θα καταθέσει δική της πρόταση.

«Ο πρωθυπουργός σέβεται την πρότασή σας και δεν θα υποβάλει δεύτερη πρόταση», είπε και διαμήνυσε ότι η ΝΔ θα είναι παρούσα στην εξεταστική που θα συγκροτηθεί. «Θα είμαστε εκεί παρόντες. Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες από όλους τους χρονικούς ορίζοντες. Θα υπάρχει μία πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως την επιθυμούμε όλοι εμείς, το αποδείξαμε στη Συνταγματική αναθεώρηση και το αποδεικνύουμε και σήμερα», επεσήμανε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του χρόνου έρευνας μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η επιτροπή.

Ο κ. Γεραπετρίτης επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για α λα καρτ στάση και σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας για αναζήτηση ποινικών ευθυνών όταν επανέλθει ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Εμφανίστηκε απειλητικός, ότι όταν επανέλθει θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, μακάρι αν και θα αργήσει πολύ».

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε χυδαιότητα την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις του με τον Μένιο Φουρθιώτη, αποκαλώντας τον «αγωγό χυδαιότητας». «Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με κανέναν δημοσιογράφο, καλύτερα να κοιτάξει αλλού, δεν έχω σχέσεις με κανένα δημοσιογράφο κι εγώ ο ίδιος έχω υποβάλει μήνυση για θέματα τα οποία έχει θέσει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ