ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Με πρόταση της ΝΔ συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή η κοινοβουλευτική μειοψηφία

Οικονόμου: Με πρόταση της ΝΔ συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή η κοινοβουλευτική μειοψηφία
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Το ότι δεν υπάρχει παραγραφή οφείλεται στην ψήφιση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως και το ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στην κοινοβουλευτική μειοψηφία, να συγκροτεί Εξεταστική Επιτροπή» αναφέρει στην πρώτη του αντίδραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τη ψήφιση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Μετά από μια «εκρηκτική» συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση μέσω δημοσκοπήσεων και κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΜΕ. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε με 142 θετικές ψήφους σε 299 ψηφίσαντες, ενώ καταψήφισαν και οι 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει ψέματα για άλλα κι άλλα, σιγά που θα δυσκολευόταν για το Σύνταγμα. Κατά τα αλλά εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλαπλών κρίσεων» υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί ανενόχλητος να συνεχίσει την καταστροφολογία και τα ψέματά του» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τον πρωθυπουργό στη σημερινή συνεδρίαση εκπροσώπησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «πραγματικό δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού και αριβισμού, προσβάλλει διπλά πολίτες και δημοσιογράφους».

Για ένα «συνοθύλευμα διαπλοκής, προπαγάνδας και αυταρχισμού» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να παλέψει την πανδημία, θέλησε να εξαγοράσει την αλήθεια, μετατρέποντας μια ευρωπαϊκή δημοκρατία σε καθεστώς τύπου Όρμπαν και Κουρτς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ