ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Μητσοτάκη αλλά κι ο Μητσοτάκης σε κλοιό από την κοινωνία»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Μητσοτάκη αλλά κι ο Μητσοτάκης σε κλοιό από την κοινωνία»
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Επιβεβαιώθηκε ότι όχι μόνο η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Μητσοτάκη, αλλά κι ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε κλοιό από όλη την αντιπολίτευση και, κυρίως, από την κοινωνία». Τα παραπάνω εξάγουν ως συμπέρασμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή για την εξεταστική επιτροπή για τις λίστες Πέτσα, την Opinion Poll και την Enterprise Greece και την υπερψήφισή της από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν πως η Ελλάδα επί Μητσοτάκη έχει μια τραγική πρωτιά: όποια παγκόσμια κρίση κι αν έρχεται, η χώρα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις εκείνων που την βιώνουν με επώδυνο τρόπο, είτε είναι υγειονομική είτε ενεργειακή είτε κλιματική είτε πληθωριστική.

«Σε κάθε κρίση ντιλάρει, δεν κυβερνά», αναφέρουν χαρακτηριστικώς.

Στο ίδιο πλαίσιο αναρωτιούνται, γιατί ο πρωθυπουργός χρηματοδοτεί με πακτωλό χρημάτων ΜΜΕ, για να αραδιάζουν καθημερινά ψέματα, αν είναι τόσο εππιτυχημένος όσο παρουσιάζεται, γιατί όλα τα διεθνή ΜΜΕ δεν χάνουν ευκαιρία να επισημαίνουν την οικτρή κατάσταση, στην οποία περιέρχεται η χώρα. Παράλληλα, διερωτώνται γιατί τα «πετσωμένα» ελληνικά Μέσα αποφεύγουν να αναπαράγουν τα διεθνή ρεπορτάζ.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ένας από τους χειρότερους στη νεότερη ελληνική ιστορία αφού η πανδημία σε συνδυασμό με την καλπάζουσα ακρίβεια συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα που τινάζει στον αέρα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης τους λέει, σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα, να φάνε παντεσπάνι.

Στο μεταξύ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που συμμετείχαν στις προσυνεδριακές εξορμήσεις στην Εύβοια και στην Θράκη εκφράζουν στο CNN Greece, την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή των πολιτών, ιδίως της νεολαίας, ακόμα και μη φίλα προσκείμενων στο κόμμα οι οποίοι όμως κατέθεσαν προτάσεις τις οποίες λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την άλλη, πάντως, οι άσχημες προβλέψεις για την πανδημία σε συνδυασμό με την επιδείνωση του καιρού λόγω του χειμώνα τους κάνουν διστακτικούς στο να εκφράσουν την αισιοδοξία τους και για τη συνέχεια των περιοδειών χωρίς αυτό, πάντως, να σημαίνει πως δεν θα συνεχιστούν, εφόσον βεβαίως δεν ζητηθεί απαγορευτικό από τους επιστήμονες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ