ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάγο» στη συζήτηση για επιπλέον περιορισμούς από το Μέγαρο Μαξίμου

«Πάγο» στη συζήτηση για επιπλέον περιορισμούς από το Μέγαρο Μαξίμου
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή νέα μέτρα» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές που υπογραμμίζουν ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας παραμένει σταθερή.

Υπό αυτό το πρίσμα οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν έχουν βάση και τα σενάρια που θέλουν την αναβάθμιση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την καθιέρωση της χρήσης διπλής μάσκας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών ενώ όπως αναφέρεται από αξιωματούχους με γνώση των διεργασιών η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ανοιχτή στις προτάσεις που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου τομέα: «το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι το κυλιόμενο ωράριο», ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας.

Ακόμη, η κυβέρνηση θέλει να βάλει φρένο και στα σενάρια που πυροδοτήθηκαν σχετικά με την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας για την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές εκείνο που προτάσσεται είναι η εντατικοποίηση του μηνύματος για την εμβολιαστική εκστρατεία, με έμφαση στην ενίσχυση των νέων ραντεβού για την πρώτη αλλά και την αναμνηστική δόση για τους άνω των 65 ετών.

Ειδικά για την αναμνηστική δόση όπως αναφέρεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, είναι η λήξη της ισχύος του πάσου που αποκτάται, μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου, για την είσοδο στους κλειστούς χώρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ