ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής για την τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος

Καραμανλής για την τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 41χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα τα ξημερώματα, στη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ.

Παράλληλα ο ίδιος, τόνισε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Η σημερινή μέρα ξεκίνησε δυστυχώς με το πιο τραγικό νέο. Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή την ώρα που έκανε τη δουλειά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος», προσθέτει.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 του ΗΣΑΠ, όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, με ταχύτητα που έφτανε και τα 60χλμ./ώρα, προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμου του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε βάλει η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό.

Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές.

Κυκλοφορία συρμών μεταξύ Oμόνοια - Πειραιά

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαιρέτας σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και Ανω Πατήσια - Κηφισιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία.

Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές, είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί.

Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΣΤΑΣΥ που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο και κατάφεραν να σταματήσουν την πορεία της μηχανής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ