ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας θα απαντήσει άμεσα στο διάγγελμα Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας θα απαντήσει άμεσα στο διάγγελμα Μητσοτάκη
INTIME NEWS

Δίχως τυμπανοκρουσίες τίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τόσο η πρωινή κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία του κόμματος υπό τον γραμματέα του Δημήτρη Τζανακόπουλο και την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, όσο και η βραδινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα- μέχρι την πλατεία Συντάγματος- στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιήθηκαν χωρίς προαναγγελία υπό το φόβο ακροτήτων κυρίως από ακροαριστερούς νεολαίους.

Άλλωστε είχε προηγηθεί η επίθεση στον αντιστασιακό κατά της δικτατορίας και πρώην βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκο Μανιό, ο οποίος θέλησε, κι εν τέλει τα κατάφερε, να καταθέσει το δικό του στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Ο προπηλακισμός του προκάλεσε πλήθος καταδικαστικών δημοσιεύσεων από βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η μαζικότατη συμμετοχή των πολιτών στην πορεία του Πολυτεχνείου, αλλά και το τριήμερο που προηγήθηκε στο χώρο της θυσίας αποτελούν ένα ακόμα μήνυμα λαϊκής αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Στέκονται, μάλιστα, ιδιαιτέρως στη μαζική συμμετοχή της νεολαίας η οποία αποτελεί, έτσι κι αλλιώς, προνομιακό συνομιλητή του κόμματος.

Όσον αφορά την προαναγγελία της δήλωσης- απάντησης του κ. Τσίπρα στο σημερινό τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες για την πανδημία, αποφασίστηκε αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν στην Κουμουνδούρου πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει για μια ακόμα φορά το δρόμο του εξωραϊσμού μιας πολύ δύσκολης κατάστασης κι όχι την ανάληψη της ευθύνης για μέτρα με πολιτικό κόστος, όπως είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας στους ένστολους, αλλά και σε βάρος προνομιούχων συνομιλητών του όπως είναι οι ιδιώτες κλινικάρχες.

Επισημαίνουν, μάλιστα, πως ο κ. Μητσοτάκης θα δείξει, για άλλη μια φορά, με το δάχτυλο τους πολίτες και θα επικαλεστεί την ατομική τους ευθύνη προκειμένου να αποσείσει τις τεράστιες δικές του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σκοπεύει να μιλήσει τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας, ιδίως μία ημέρα μετά από την υπέρβαση και του ψυχολογικού ορίου των 17.000 νεκρών από τον κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ