ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρώσια: Σάλος με ραπ βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στην κλειστή πόλη - Τι λέει η τραγουδίστρια

Βαρώσια: Σάλος με ραπ βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στην κλειστή πόλη - Τι λέει η τραγουδίστρια
Screengrab

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο λόγω ενός βίντεο κλιπ στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων.

Συγκεκριμένα, οι Τουρκοκύπριοι έδωσαν άδεια στην τραγουδίστρια Nihayet, να πραγματοποιήσει γυρίσματα ενός ραπ τραγουδιού στην περίκλειστη πόλη.

Το θέμα σχολίασε Ηurryiet στο πρωτοσέλιδό της αναφέροντας πως «η Νίνι εξόργισε τους Ελληνοκύπριους», ενώ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα φέρεται να δέχτηκε μηνύματα «μίσους».

«Δεν περίμενα μια τέτοια ρατσιστική αντίδραση. Δεν έδωσα πολιτικό μήνυμα, ήθελα απλώς να αναγνωριστεί το Μαράς (σ.σ. τα Βαρώσια)», είπε η ίδια.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο τίθεται στο «τραπέζι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πιθανή λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ως απάντηση στις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν και των Τουρκοκυπρίων στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου στις 15 Νοεμβρίου, πως το έγγραφο επιλογών της ΕΕ με πιθανά μέτρα-απάντηση πρόκειται να παρουσιαστεί κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τον Δεκέμβριο.

«Συζητήσαμε για τη μονομερή ενέργεια της Τουρκίας που επιδιώκει να αλλάξει το καθεστώς στα Βαρώσια» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ -ενέργεια η οποία αντιβαίνει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υπονομεύει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο ίδιος τόνισε ότι κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασαν και πάλι την «ισχυρή αλληλεγγύη» τους στην Κύπρο και προσέθεσε ότι αυτή η αλληλεγγύη θα μετουσιωθεί σε «συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επισήμανε πως συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία, βάσει της οποίας θα παρουσιαστεί ένα έγγραφο επιλογών στους πρέσβεις στο COREPER, ώστε να ετοιμαστεί το έδαφος για το Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ