ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Το πραγματικό ενδιαφέρον του Τσίπρα εν μέσω πανδημίας είναι οι καρέκλες

Οικονόμου: Το πραγματικό ενδιαφέρον του Τσίπρα εν μέσω πανδημίας είναι οι καρέκλες
INTIME

«Βολές» κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωση που έκανε μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «δεν πρόσθεσε τίποτα ουσιαστικό, που να μπορεί να εφαρμοστεί στην δεδομένη πραγματικότητα, και επιβεβαίωσε ξανά ότι από την διγλωσσία έχει περάσει στην ανούσια πολυλογία». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το τραγικότερο όλων είναι ότι έστω και με μισόλογα ψέλλισε τούτη την ώρα το πραγματικό ενδιαφέρον του: καρέκλες και αξιώματα μέσω της πανδημίας».

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Όπως κατάλαβαν όλοι η δήλωση - αγγαρεία του κ. Τσίπρα έγινε μόνο και μόνο γιατί είχε προαναγγείλει ότι θα απαντήσει στον Πρωθυπουργό. Δεν πρόσθεσε τίποτα ουσιαστικό, που να μπορεί να εφαρμοστεί στην δεδομένη πραγματικότητα, και επιβεβαίωσε ξανά ότι από την διγλωσσία έχει περάσει στην ανούσια πολυλογία. Χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» σημαντικά πράγματα που έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια: 1277 από 577 ΜΕΘ, περισσότερες από 14000 προσλήψεις υγειονομικών, ένταξη στο ΕΣΥ πάνω από 700 κλινών του ιδιωτικού τομέα, διάθεση του συνόλου των κενών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ, επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, 16200 διορισμούς εκπαιδευτικών, 1320 από 850 λεωφορεία στις συγκοινωνίες της Αθήνας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» και τόσα ακόμη.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι έστω και με μισόλογα ψέλλισε τούτη την ώρα το πραγματικό ενδιαφέρον του: καρέκλες και αξιώματα μέσω της πανδημίας. Ο Πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια και έδειξε ότι διαθέτει το θάρρος, τα εφόδια και την υπευθυνότητα να διαχειριστεί την πραγματικότητα έτσι όπως είναι, ώστε να προστατεύσει κατά το μέγιστο τη δημόσια υγεία και να κρατήσει όρθια τη χώρα μέσα στην πανδημία.»

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί ή δεν θέλει, να αφήσει χώρο σε εμάς που θέλουμε και μπορούμε

«Δύο χρόνια ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία όχι με πράξεις αλλά με διαγγέλματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη σκληρή του δήλωση- απάντηση στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε, για μια ακόμα φορά, τον πρωθυπουργό να αλλάξει στρατηγική αφού χρειάζονται άμεσα ουσιαστικά μέτρα κι όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού.

«Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει, να αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε», ανάφερε χαρακτηριστικώς, προσθέτοντας πως ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, του ζήτησε να διώξει τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, γιατί η χώρα χρειάζεται υπουργό με κύρος και αποδοχή.

Ως προς το υποχρεωτικό rapid τεστ στις εκκλησίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε πως χρειάστηκαν 1.137 νεκροί για να υιοθετήσει ο πρωθυπουργός την πρόταση του κόμματός του, ενώ για το ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και στους ένστολους υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ