ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Το ΕΣΥ αντέχει, καμία σκέψη για ολικό lockdown ή παρεμφερή μέτρα

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Το ΕΣΥ αντέχει, καμία σκέψη για ολικό lockdown ή παρεμφερή μέτρα
INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καμία σκέψη για ολικό lockdown ή παρεμφερή μέτρα, δεν υπάρχει στο πλάνο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξή του ότι όλες οι χώρες αυτή την περίοδο στην Ευρώπη δέχονται μεγάλη πίεση.

«Η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ενισχύοντας το ΕΣΥ. Η Γερμανία υποχρεώνεται να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες κάτι που δείχνει ότι όλα τα κράτη πιέζονται» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα, που περιορίζουν την κινητικότητα των μη εμβολιασμένων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν είναι τιμωρητικά, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή η κατηγορία πολιτών είναι που κινδυνεύει περισσότερο.

«Η κατάσταση στις κλίνες ΜΕΘ μας δείχνουν ότι το 85% προέρχονται από τους ανεμβολίαστους, ενώ το 27% ενηλίκων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί».

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται αντίστοιχα μέτρα -για μη εμβολιασμένους-, καθώς επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσει στον πλήρη αποκλεισμό των πολιτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά και να μην προχωρήσει σε ένα ακόμη καθολικό lockdown.

«Eμεις αυτή τη στιγμή, ακόμη και στις πιο πιεσμένες περιοχές βλέπουμε ότι το ΕΣΥ αντέχει. Αντέχει το σύστημα, δεν πρόκειται να κλείσουμε».

Αναφορικά με τους νεκρούς και τον μεγάλο αριθμό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε, «οι νεκροί συμπολίτες μας είναι σε συνάρτηση με την εμβολιαστική κάλυψη που υπάρχει. Από τη στιγμή που περιορίζουμε την κινητικότητα στην ουσία λειτουργούμε προστατευτικά. Δεν υπάρχει λογική να περιορίσουμε ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν κινδυνεύουν τόσο πολύ».

«Στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, δεν εξετάζονται περαιτέρω μέτρα», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, ενώ αναφορικά με την χρήση της μάσκας συμπλήρωσε:

«Αυτό που ισχύει είναι ότι στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός. Η μάσκα δεν έχει πάψει να είναι υποχρεωτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ