Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προτιμά την ένταση από τη συνεργασία
Στη λογική τον προκλήσεων επιμένει η Τουρκία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας την Παρασκευή.
Πιο αναλυτικά, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι «αφενός ανήμπορη να χωνέψει το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, αφετέρου είναι μάταιο να ανταγωνίζεται την Τουρκία» και την καλεί σε διάλογο.
«Ανήμπορη να χωνέψει το βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στο εγγύς περιβάλλον της, η Ελλάδα προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αλλά είναι μάταιες οι προσπάθειές της.
Καλούμε την Ελλάδα, που από τη μια μιλάει για διάλογο κι από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία, να λειτουργήσει με κοινή λογική και ειλικρίνεια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
«Θρίλερ» για 18 ναυτικούς στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω (pics)
11:34
Το high tech XPeng G6 ξεχωρίζει μεταξύ των ηλεκτρικών SUV
11:28
Μήνυμα Μητσοτάκη με... Akyla για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους
11:22
Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά - Μαζική συμμετοχή του κόσμου (pics&vids)
11:15