ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εξωτερικών: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στην περιοχή η Τουρκία

Υπουργείο Εξωτερικών: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στην περιοχή η Τουρκία
INTIME NEWS

Την άμεση αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας προκάλεσε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα είναι αυτή που «υποδαυλίζει την ένταση στην περιοχή» και ότι δημιουργεί «τεχνητές συμμαχίες».

«Αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, τη στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή» τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού.

«Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές. Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι «αφενός ανήμπορη να χωνέψει το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, αφετέρου είναι μάταιο να ανταγωνίζεται την Τουρκία» και την καλεί σε διάλογο.

«Ανήμπορη να χωνέψει το βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στο εγγύς περιβάλλον της, η Ελλάδα προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αλλά είναι μάταιες οι προσπάθειές της.

Καλούμε την Ελλάδα, που από τη μια μιλάει για διάλογο κι από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία, να λειτουργήσει με κοινή λογική και ειλικρίνεια», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ