ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Δεν είμαστε στο πολύ αυστηρό πλαίσιο - Θα αξιολογηθούν τα μέτρα

Πλεύρης: Δεν είμαστε στο πολύ αυστηρό πλαίσιο - Θα αξιολογηθούν τα μέτρα
INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα νέα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ αλλά και στο ερώτημα για το αν εξετάζεται περαιτέρω αυστηροποίησή τους μίλησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης στον ΑΝΤ1, την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αξιολογηθεί η απόδοση των νέων μέτρων.

«Δεν είμαστε στο πολύ αυστηρό πλαίσιο αλλά αυτό θα επαναξιολογηθεί», είπε στη συνέχεια και σημείωσε: «Θα προσπαθήσουμε να μην πληγεί η κανονικότητα όσων έχουν εμβολιαστεί».

Ακόμη, επανέλαβε ότι «η υποχρεωτικότητα για τους εμβολιασμούς αφορά μόνο τους υγειονομικούς. Σε όλες τις άλλες κατηγορίες δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα και γι’ αυτό στην εστίαση το προσωπικό παραμένει σε ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 «θεωρούμε ότι τα προηγούμενα μέτρα απέδωσαν» συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει μια άνοδος κρουσμάτων στην Αττική που πριν δεν υπήρχε».

Ο Θάνος Πλεύρης διεμήνυσε ότι «η χώρα δεν θα κλείσει, το ΕΣΥ πιέζεται αλλά θα αντέξει. Είναι έτοιμο σε συνδυασμό με το σχέδιο που υπάρχει στην Αττική και τη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών να μην βρεθούμε σε συνθήκη που να μην αντέξει το ΕΣΥ» εξηγώντας ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ο βασικός λόγος που δεν πρέπει να κλείσει η χώρα δεν είναι η οικονομία αλλά το ότι το 73% έχει εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο. Δεν γίνεται αυτή η ομάδα να μπει σε περιορισμό επειδή κάποιοι επιλέγουν να μην εμβολιάζονται».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για επίδομα στους υγειονομικούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της να ενισχύει όσους δουλεύουν στο σύστημα υγείας όχι μόνο με ένα ευχαριστώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ