ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της μεσαίας τάξης σπρώχνει Μητσοτάκη στην πόλωση και στην ακροδεξιά

ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της μεσαίας τάξης σπρώχνει Μητσοτάκη στην πόλωση και στην ακροδεξιά

Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν αιφνιδιάστηκαν από την πολωτική διάθεση- ακόμα και με χονδροειδέστατα-όπως τα χαρακτηρίζουν- ψέματα, όπως ότι ήταν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια- με την οποία εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως όσο ο πρωθυπουργός θα συνεχίζει να χάνει την επαφή του με τη μεσαία τάξη που εξαπάτησε προεκλογικώς τόσο περισσότερο θα καταφεύγει στην πόλωση για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του του 2019, αλλά και στα απροκάλυπτα ψέματα και στην ακροδεξιά ρητορική.

Θεωρούν, μάλιστα, πως το Μαξίμου έχει εστιάσει στα δεξιά της ΝΔ όπου παρατηρείται και μια κινητικότητα ως προς το σχηματισμό κομμάτων αφού προεξοφλεί πως έχει αποξενώσει πλήρως με τις πολιτικές του τους φιλελεύθερους κεντρώους.

Με αυτούς τους όρους, άλλωστε, εξηγούν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για παράδειγμα, και την ουσιαστική ομολογία της κυβέρνησης πως διεξάγει παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, αλλά κυρίως τις προσπάθειές της να μην απωλέσει το κατ’ εξοχήν δεξιό κοινό των αντιεμβολιαστών με το να μην διευρύνει τις υποχρεωτικότητες στον εμβολιασμό ή με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που αντιμετωπίζει την Εκκλησία σε σχέση με υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Η υπουργοποίηση Πλεύρη, άλλωστε όπως υποστηρίζουν, πάνω σε αυτό το σκεπτικό βασίστηκε.

Από την πλευρά τους, στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν δείχνουν καμία διάθεση να προσεταιριστούν αυτό το «ψεκασμένο» κοινό, αλλά θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το σπρώξουν στην αποχή από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Θα συνεχίζουν, δηλαδή, να εστιάζουν στο τι έλεγε προεκλογικώς η ΝΔ για μια σειρά θεμάτων- ιδίως ως προς τα εθνικά- και το τι πράττει σήμερα.

Από την άλλη, όμως, δεν λείπει και η εσωκομματική γκρίνια που ξεδιπλώνεται με διάφορες αφορμές.

Πιο πρόσφατη αφορμή είναι η εκδήλωση για την «προοδευτική διακυβέρνηση» που πραγματοποιεί η Κίνηση Μελών- οι αποκαλούμενοι «προεδρικοί»- στη Λάρισα την προσεχή Παρασκευή, μία ημέρα μετά από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Ομιλητές θα είναι οι βουλευτές και τομεάρχες Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Γιώργος Τσίπρας, καθώς κι ο Στέφανος Τζουμάκας.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση στους θεσσαλικούς νομούς βρίσκεται σε αναβρασμό αφού θεωρεί πως γίνεται προσπάθεια καπήλευσης της παρουσίας του προέδρου του κόμματος στη Λάρισα προκειμένου να ενισχυθεί και η παρουσία της συγκεκριμένης εσωκομματικής τάσης στο συνέδριο του Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ