ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκνευρισμένος, διχαστικός, αποσταθεροποιημένος ο Μητσοτάκης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκνευρισμένος, διχαστικός, αποσταθεροποιημένος ο Μητσοτάκης»
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για προσπάθεια να στρέψει την κουβέντα από την ακρίβεια σε παροχές- κοροϊδία κάνουν λόγο συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για τη χθεσινή (Δευτέρα) εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Εμφανίστηκε πολύ εκνευρισμένος και διχαστικός, αποσταθεροποιημένος, έχασε τον έλεγχο κι έφτασε να πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια», υπογραμμίζουν.

Όσον αφορά την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα απολύτως παρά μόνο πως οφείλονται στην εκρηκτική ανάπτυξη, πως είναι παροδικό φαινόμενο και θα περάσει, όπως εξάλλου νίκησε και την πανδημία, που από την πολύ νίκη φτάσαμε χθες πάνω από 600 διασωληνωμένους και 100 νεκρούς.

«Η ακρίβεια διαλύει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, που δεν έχουν κανένα απολύτως μέτρο στήριξης, η πανδημία θερίζει εκτός ελέγχου κι ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει πως κερδίζει τις μάχες, είναι στο δικό του κόσμο», αναφέρουν χαρακτηριστικώς.

Από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν πως όλο το αφήγημα Μητσοτάκη ήταν πως η ακρίβεια είναι- κι αυτή- ένα παγκόσμιο φαινόμενο, προσπαθώντας να πείσει ότι ο ίδιος για ακόμα μια φορά δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη.

Συμπληρώνουν, όμως, πως δεν είπε για ποιο λόγο η Ελλάδα, όπως και στην πανδημία με τον ίδιο τρόπο και στην ακρίβεια, καταγράφει πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στις τιμές ρεύματος:

«Η προσπάθεια με δημιουργική λογιστική να ωραιοποιήσει την εικόνα πέφτει στο κενό όταν ανοίγουν οι πολίτες το λογαριασμό του ρεύματος ή όταν βρίσκονται στο σουπερμάρκετ, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για την τρίτη εβδομάδα του μήνα».

Οι ίδιες πηγές παρατηρούν πως ο πρωθυπουργός απόρριψε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν κατατεθεί και με τροπολογίες, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η μείωση ΕΦΚ στα κατώτατα επιτρεπόμενα όρια της ΕΕ.

Ως προς τις παροχές, σημειώνουν πως η κοροϊδία Μητσοτάκη σπάει όλα τα κοντέρ:

«Αφού πρώτα έκοψε το κοινωνικό μέρισμα από τον προϋπολογισμό για να δώσει 900 εκατομμύρια ευρώ ευρώ προίκα για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης κι αφού κατάργησε τη μόνιμη 13η σύνταξη που χαρακτήριζε ψίχουλα, ολόκληρη για χαμηλοσυνταξιούχους και μισή για τις υψηλότερες συντάξεις, δίνει 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αφού στον προϋπολογισμό του 2022 έκοψε 50 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για πολιτικές για ΑΜΕΑ, τάζει 250 ευρώ στους δικαιούχους ΑΜΕΑ. Κι αφού άφησε τους υγειονομικούς στο έλεός τους να παλεύουν μόνοι τους στην πανδημία, χωρίς προσλήψεις και χωρίς καν να τους έχει πληρώσει τις εφημερίες και κόβει 820 εκατ. ευρώ για δαπάνες υγείας, τώρα πάει να τους εξευμενίσει με μισό μισθό», προσθέτουν με δόσεις πικρής ειρωνείας οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ