ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ανεμβολίαστο το 20% των αστυνομικών

Θεοδωρικάκος: Ανεμβολίαστο το 20% των αστυνομικών
ΙΝΤΙΜΕ

Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνονται οι εμβολιασμοί εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο ένα 20% παραμένει του προσωπικού παραμένει ανεμβολίαστο.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πώς από τους περίπου 56.000, δεν έχει εμβολιαστεί και δεν έχει νοσήσει το 20%, ενώ το διάστημα που ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί λαμβάνουν όλα τα μέτρα την ώρα την υπηρεσία τους κι ως εκ τούτου κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ανασφάλεια.

«Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην πρωτοπορία των ελέγχων, έχει διεξάγει πάνω από το 90% των ελέγχων όλο αυτό το διάστημα», είπε και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη, την αξιωματική αντιπολίτευση να αποφύγει τον επιφανειακό -όπως είπε- πειρασμό για μικροκομματική πολιτική.

«Δεν υπάρχει περίπτωση Έλληνας αστυνομικός να μην πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να κάνει τη δουλειά του με ασφάλεια και για τους ίδιους τους πολίτες, αλλά και για τους αστυνομικούς», ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν θα βρείτε αστυνομικούς να ελέγχουν τους πολίτες και να μη φορούν μάσκα και να μην παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα πρέπει να αισθάνεται κανείς ανασφάλεια».

Αφού επεσήμανε πως δεν βρίσκεται μόνον η Ελλάδα αντιμέτωπη με το νέο κύμα κορωνοϊού, έστρεψε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε πως δεν προτείνει εναλλακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση του θέματος.

«Αφήστε ήσυχη την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται μέσα σε ένα τέτοιο κύμα πανδημίας κορονοϊού», είπε για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση δίνει τη μάχη με όρους ενότητας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής. Αναφέρθηκε στα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός.

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτή τη στήριξη; Υπάρχει κανείς πύον δεν βλέπει θετικά αυτά τα μέτρα; Όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να τα βγάλουμε πέρα... Είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές... Κάθε μέρα 8.000 άνδρες και γυναίκες βρίσκονται εκεί σε αυτή την προσπάθεια για να την οργανώσουν αυτήν την προσπάθεια», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ