ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Βουλγαρία: Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα

Τσίπρας για Βουλγαρία: Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα
Συγκλονισμένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το τραγικό δυστύχημα στη Βουλγαρία που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά INTIME

Συγκλονισμένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το τραγικό δυστύχημα στη Βουλγαρία που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στη Βουλγαρία που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας πήρε φωτιά. Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 46 νεκρούς, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES.

Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 53 ανθρώπους, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Επτά εγκαυματίες, μπόρεσαν να σωθούν από το δυστύχημα πηδώντας από το λεωφορείο, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Οι επιζήσαντες διακομίστηκαν εσπευσμένα και εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ο κ. Νικόλοφ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε τμήμα του οδικού δικτύου περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας.

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε διπλωμάτης στην πρεσβεία της χώρας αυτής στη Σόφια στο BTV.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ μετέβη επιτόπου, ενώ ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο περί «τραγωδίας».

«Πρόκειται για τραγωδία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά αυτό υποθέτουμε, καθώς το λεωφορείο είχε πινακίδες της χώρας μας», είπε ο κ. Ζάεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Nova.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ