ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με νέο αίμα σε θέσεις ευθύνης και με τους συνταξιούχους στο επίκεντρο

ΣΥΡΙΖΑ: Με νέο αίμα σε θέσεις ευθύνης και με τους συνταξιούχους στο επίκεντρο
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η συγκρότηση και πρώτη συνεδρίαση, χθες Τρίτη, του think tank 30 εμπειρογνωμόνων και συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του όλου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνιστά άλλη μια προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πείσει ότι διαθέτει μια ισχυρή και, κυρίως, νέα ομάδα με την οποία θα κυβερνήσει τη δεύτερη φορά Αριστερά.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τα μέλη της δεξαμενής σκέψης καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων και δεν θα συμβουλεύουν αποκλειστικώς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και τους βουλευτές του είτε ως προς την επεξεργασία κυβερνητικών νομοσχεδίων είτε σχεδίων νόμου που θα καταθέτει το κόμμα προς ψήφιση.

Θα συνεδριάζουν σε ομάδες εργασίας και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα συνεισφέρει και στη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος στο δρόμο προς τις βουλευτικές εκλογές.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας ξεκινά αύριο την περιοδεία του στην ανατολική Θεσσαλία με επίσκεψή του στις 14.00 της Πέμπτης στον αγροτικό συνεταιρισμό ΘΕΣγη στη Λάρισα, ενώ θα μιλήσει στις 19.00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία όπου θα έχει την ευκαιρία και να περπατήσει στις κεντρικές αγορές των δύο πόλεων.

Με τα νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου να είναι από τα πιο χτυπημένα σε σχέση με την πανδημία και τα αγροτικά ζητήματα να παραμένουν ακανθώδη, ιδίως λόγω και της ακρίβειας που πλήττει και την παραγωγή, θεωρήθηκε σκόπιμο να βρεθεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλία αυτή την εβδομάδα.

Το πρωί της Πέμπτης, εξάλλου, στις 10 π.μ., θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου έχει καταλύσει ο Παναγιότατος.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου συνεχίζουν την αποδόμηση των παροχών που ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση κυρίως στο επίδομα των 250 ευρώ στους συνταξιούχους, το οποίο θα εισπράξουν μόλις 830.000 σε σύνολο 2,5 εκατομμυρίων απόμαχων της ζωής.

Πρόκειται για όσους εισπράττουν ως κύρια κι επικουρική σύνταξη 450 ευρώ το μήνα και πάλι όχι όλοι τους.

Κι όλα αυτά όταν με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων το κράτος θα εισπράξει 431 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία θα δώσει στους χαμηλοσυνταξιούχους τα 210 εκατ. ευρώ.

Ούτε τα μισά, δηλαδή λένε στην Κουμουνδούρου, της φορολόγησης των αναδρομικών όταν ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει ψίχουλα τη 13η σύνταξη σε όλους που είχε χορηγήσει η κυβέρνηση Τσίπρα το 2019, η οποία αντιστοιχούσε σε 1,1 δισ. ευρώ και η οποία θα δινόταν κάθε χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ