ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του 2015 που απείχαν το 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του 2015 που απείχαν το 2019
Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά πως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας το οποίο φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα και ειδικότερα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το CNN Greece έγραφε τις προηγούμενες ημέρες για το ότι ένας από τους εκλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα είναι να οδηγήσει στην αποχή σημαντικό ποσοστό ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΝΔ. πιστεύοντας ότι θα καταργούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών ή πως θα είχε μια πιο επιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία σε σχέση με την κυβερνώσα Αριστερά.

Επιπλέον, στη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντάσσεται η επιστροφή στην κάλπη ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, οι οποίοι, ωστόσο, απείχαν το 2019.

Ο αριθμός τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος και στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι αν τους πείσουν όχι μόνο να ξαναψηφίσουν, αλλά και να τους επανεμπιστευτούν θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να είναι οι νικητές των εκλογών.

Κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά πως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας το οποίο φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα και ειδικότερα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, κατά τη γνώμη του τουλάχιστον, θα έχει μια ραγδαία κι επιταχυνόμενη φθορά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναγνωρίζει, πάντως, ότι το κόμμα του οφείλει να πείσει ότι έχει και θέσεις, αλλά και σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισαν, μέσω της τηλεοπτικής συνέντευξης Τσίπρα χθες Τετάρτη στο TRT, να εξωτερικεύσουν την ανησυχία που έχουν εδώ και ημέρες και η οποία σχετίζεται με ένα νέο, καθολικό λόκνταουν, με τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο για την κοινωνική συνοχή και την οικονομία.

Μπορεί να έχουν ήδη προσωποποιήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευθύνη για την τραγική διαχείριση της πανδημίας, αλλά σημειώνουν πως αν προκύψει τρίτη καραντίνα αυτή δεν θα έχει απλώς το ονοματεπώνυμο του πρωθυπουργού αλλά θα κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη αντικατάστασης του ίδιου και της κυβέρνησής του.

Όσον αφορά την εξεταστική για τη λίστα Πέτσα στην οποία η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ αποφάσισε να μην καταθέσει ο κ. Πέτσας, στην Κουμουνδούρου χαριτολογούν λέγοντας πως θα ήταν σαν να μην κατάθετε ο Γιώργος Κοσκωτάς για το σκάνδαλο Κοσκωτά ή, χρησιμοποιώντας ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα, σαν να μην είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προκαταρκτική επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες όταν πάνω του είχε στηρίξει την αφήγησή της η ΝΔ.

Στο μεταξύ, νέες αλλαγές προέκυψαν στο σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο νομό Λάρισας.

Συγκεκριμένα, θα μεταβεί τελικώς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων (ΑΣΕΠΟΠ) Τυρνάβου, πρωτοβάθμιο παραγωγικό συνεταιρισμό με 165 παραγωγούς– μέλη.

Στις 19:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Divani Palace» της Λάρισας και το βράδυ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει πιο χαλαρά με νεολαίους σε μπαρ της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ