ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece: Στο τραπέζι της ΕΕ η πρόταση Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

Οικονόμου στο CNN Greece: Στο τραπέζι της ΕΕ η πρόταση Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς
h Αθήνα προετοιμάζεται για την διαβούλευση που θα γίνει στο ραντεβού της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου των «27» ηγετών AP Photo

Με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ανοίγει και τον νέο κύκλο της ευρωπαϊκής συζήτησης η Αθήνα προετοιμάζεται για την διαβούλευση που θα γίνει στο ραντεβού της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου των «27» ηγετών για το θέμα.

Ερωτηθείς από το CNN Greece ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την χρονική ισχύ του πιστοποιητικού που θα υποστηρίξει ο πρωθυπουργός στην επικειμένη Σύνοδο Κορυφής τόνισε: «Ότι ισχύει και στη χώρα μας. Στη χώρα μας εφαρμοζουμε συγκεκριμένες προθεσμίες, για τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις δυο προηγούμενες δόσεις προκειμένου να θεωρούνται ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με την αναμνηστική και τρίτη δόση».

Ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε ωστόσο στην παράμετρο της εισήγησης των ειδικών:

«Αλλά από εκεί και πέρα αυτό είναι ένα αντικείμενο συζήτησης το οποίο έχει και την επιστημονική του διάσταση. Πάνω σε αυτές βασίστηκε η ελληνική κυβέρνηση για να πάρει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Και κάπως έτσι είμαστε βέβαιοι ότι θα κινηθεί η συζήτηση στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρώπης».

Σύμφωνα με το Bloomberg Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει οι εννέα μήνες να είναι το όριο ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια εντός της Ευρώπης, καθώς και προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων.

Η Ε.Ε., παράλληλα κατά το Bloomberg θα καλεί τις χώρες να ανοίξουν ξανά από τις 10 Ιανουαρίου για όλους όσοι έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρεται σε έγγραφο που τονίζει πως έχει στην κατοχή του το μέσο.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει σύσταση στις χώρες-μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εν λόγω προτάσεις πρόκειται να ανακοινωθούν αργότερα την Πέμπτη, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ