ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα επικοινωνήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τσίπρας: Θα επικοινωνήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας
«Δεν έχει ιδέα o κ. Μητσοτάκης για το πώς περνούν και πως αισθάνονται σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Σα να ζει σε μια άλλη χώρα…Σε ένα εικονικό κατασκεύασμα που προσπαθεί δια της μονότονης επανάληψης να επιβληθεί ως ζώσα πραγματικότητα» Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

«Απουσία συναίσθησης του δράματος της ελληνικής κοινωνίας», καταλόγισε στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην Λάρισα στο πλαίσιο της περιοδείας του και προαναγγέλλοντας ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να βρεθεί άμεσα μια λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid 19.

Είπε συγκεκριμένα:

«Δεν έχει ιδέα για το πώς περνούν και πως αισθάνονται σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Σα να ζει σε μια άλλη χώρα…Σε ένα εικονικό κατασκεύασμα που προσπαθεί δια της μονότονης επανάληψης να επιβληθεί ως ζώσα πραγματικότητα».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κάνουν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων. Είναι επιταχυντές και της υγειονομικής κρίσης και της ακρίβειας. Κηρύττει κάθε έξι μήνες το τέλος της πανδημίας και τελικά φτάσαμε να γίνουμε το παράδειγμα προς αποφυγή. Και πανηγυρίζει για την οικονομία. Ενώ η χώρα, με βάση την έρευνα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα καταγράψει μικρότερο ΑΕΠ το 2021, από αυτό του 2019. Δηλώνει - πριν λίγες μέρες όχι πέρυσι - ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει ενώ πεθαίνουν δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά εκτός ΜΕΘ. Και ομοίως δηλώνει ότι το κύμα ακρίβειας θα είναι παροδικό ενώ οι τιμές όλων των βασικών αγαθών συνεχίζουν ένα ξέφρενο ανοδικό ράλι και από πουθενά δεν προκύπτει στο ορατό μέλλον η πιθανότητα ανάσχεσης του».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξουν άμεσα στους εξής τομείς - κλειδιά:

  • Στις εκκλησίες να υπάρχουν μονάδες του ΕΟΔΥ έξω από τους ναούς και να κάνουν test κορωνοϊού
  • Στα σώματα ασφαλείας να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους
  • Στα σχολεία να υπάρξει μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη και να μη γίνει σύμπτυξη τμημάτων
  • Τα νοσοκομεία να ενισχυθούν από την ιδιωτική πρωτοβουλία

«Δεν αρκεί, εδώ που φτάσαμε, απλώς να καταγγέλλουμε. Οφείλουμε ως κόμματα, ως συλλογικότητες, ως συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και ως κοινωνία να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να εμποδίσουμε την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πολίτες στη Λάρισα επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, υπό το σύνθημα, «νάτος ο πρωθυπουργός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ