ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επίταξη ιδιωτικών κλινικών - Η συμβουλή στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Τσίπρας: Επίταξη ιδιωτικών κλινικών - Η συμβουλή στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Μετά την Λάρισα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την περιοδεία του στον Βόλο. INTIME/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην αναγκη επίταξης των ιδιωτικών κλινικών στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις σύντομες επαφές με γιατρούς, νοσηλευτές κι εκπροσώπους τους που είχε κατά την άφιξη κι αποχώρήσή του από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε όλους, ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, να στηρίξουν το ΕΣΥ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν ήρθε για να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ για την καταστροφή που βιώνουμε, αλλά για να κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. «Πρέπει όλοι να ενωθούμε», τόνισε με νόημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η κυβέρνηση με τις πολιτικές της σπρώχνει τους πολίτες που έχουν ανάγκη για χειρουργείο στους ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι, πέρα από την ενίσχυση με προσωπικό, ζήτησαν την πληρωμή και την απαλλαγή των εφημεριών από τη φορολόγηση, καθώς και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως υπογράμμισε στο CNN Greece κι ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Νοσοκομείου, Ντίνος Μηνδρινός.

Δεν παρέλειψαν, εξάλλου, να αναφερθούν στην ανάγκη άμεσης μονιμοποίησης των επικουρικών εργαζόμενων, του ΟΑΕΔ, των εργολαβικών και των συμβασιούχων που καλύπτουν επιτακτικές ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία.

Διεκδικούν, επίσης, διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος, επάρκεια στα μέσα ατομικής προστασίας κι αυξήσεις των μισθών. Ζητούν, επίσης, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, άμεση αποζημίωση για κάθε μήνα στέρησης των αδειών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε συνομιλία του κ. Τσίπρα με ανεβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε ότι κακώς έχουν στερηθεί το μισθό τους και πως θα μπορούσαν να υπηρετήσουν σε άλλα πόστα, χωρίς επαφή με ασθενείς, με τη διενέργεια καθημερινών ράπιντ τεστ. Τους προέτρεψε, πάντως, να εμβολιαστούν αφού έχει αποδειχθεί κι επιστημονικώς η αξιοπιστία των εμβολίων, ιδίως των MRNA. Την ανάγκη επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών επισήμαναν και οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων λόγω των μεγάλων αναγκών που έχουν προκύψει, πέρα από την ανάγκη επιβίωσης των σε αναστολή εργαζόμενων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει το μεσημέρι της Παρασκευής σύσκεψη με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού Μαγνησίας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ