ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται «de facto» lockdown

Κορωνοϊός - ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται «de facto» lockdown
Σε περίπτωση νέου lockdown ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προσωποποιήσει την ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει την ανησυχία του πως η χώρα οδηγείται σε ένα νέο καθολικό lockdown το οποίο θα ήταν αχρείαστο αν η κυβέρνηση είχε κάνει όσα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία της έχει προτείνει από την αρχή της πανδημίας: κυρίως την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ΜΕΘ που να είναι πραγματικές ΜΕΘ κι όχι υποκατάστατά τους, αλλά κι άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών που προσώρας θησαυρίζουν από τα ματαιωμένα λόγω covid χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, φοβάται πως ακόμα κι αν δεν κηρυχθεί επισήμως lockdown, η αλματώδης αύξηση των νεκρών, των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα θα αναγκάσει τους περισσότερους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, με τις καταστροφικές συνέπειες βεβαίως που θα έχει κάτι τέτοιο και για την οικονομία, πέρα από την ψυχολογία και την κοινωνική συνοχή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη προσωποποιήσει την ευθύνη στον διάδοχό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία, αυτοί θα συνεχιστούν και το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στην προσπάθεια συσπείρωσης σε μια χρονική περίοδο που δεν μυρίζει εκλογές, αλλά και πρόκλησης εξελίξεων ακόμα κι αν οι αντικειμενικές συνθήκες- πρωτιά, δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες- μάλλον δεν προδιαθέτουν θετικώς για κάτι τέτοιο.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, εκτιμούν πως η σφοδρότητα του τέταρτου πανδημικού κύματος απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την άνοιξη, εξέλιξη που θα τους δώσει ικανό χρόνο, ιδίως μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου στα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να φανούν τα αποτελέσματα της ανασυγκρότησης και σε πρόσωπα που προωθεί ο κ. Τσίπρας.

Το νέο 30μελές think tank, άλλωστε, θεωρείται προμήνυμα εισόδου φρέσκων προσώπων στην αντιπολιτευτική προμετωπίδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με τον πρόεδρό του να αναγνωρίζει την ανάγκη ανανέωσης στα πρόσωπα που βλέπουν κι ακούνε οι πολίτες στα ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ