ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη η Σακελλαροπούλου: Η παρουσία της στην έκθεση του MOMus και η βόλτα στην παραλία

Στη Θεσσαλονίκη η Σακελλαροπούλου: Η παρουσία της στην έκθεση του MOMus και η βόλτα στην παραλία
Σακελλαροπούλου- Θεσσαλονίκη: Με επίσκεψη στο MOMus και βόλτα στην παραλία έκλεισε την επίσκεψη της ΙΝΤΙΜΕ

Στην κεντρική έκθεση της φετινής Thessaloniki Photobiennale με τίτλο «The Real and the Record» του MOMus, ξεναγήθηκε το πρωί του Σαββάτου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τον Ηρακλή Παπαϊωάννου, επιμελητή του MOMus Μουσείου Φωτογραφίας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση, ενώ δεν έλλειψαν οι σχολιασμοί και οι παρατηρήσεις επί του θέματος. 

«Μια ακόμη η ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας. Εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά θέματα αυτά των πλαστών (fake) ειδήσεων και της πραγματικότητας. Ενδιαφέρουσα, τόσο εικαστικά όσο και σαν πολιτικό σχόλιο», έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων η ΠτΔ, την οποία υποδέχτηκε στο MOMus o πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Ανδρέας Τάκης.

Η έκθεση -η οποία παίρνει ως αφετηρία την έννοια του πραγματικού στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό κλίμα και της οποίας ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το διήγημα «The Reality and the Record» του Ιρακινού σκηνοθέτη και συγγραφέα Hassan Blasim, παρουσιάζεται στους δύο χώρους του MOMus στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α') και στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1), έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, σε επιμέλεια του Γιώργου Πρίνου και της Κατερίνας Σταθοπούλου.

Κατά την ξενάγηση, η κ. Σακελλαροπούλου, συνεχάρη και τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη που βρισκόταν εκεί, η φωτογραφία του οποίου, που απεικονίζει μια 81χρονη στις φωτιές, στο χωριό Γούβες της Βόρειας Εύβοιας, αποτυπώνεται στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού «Time».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε την τριήμερη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης την οποία εγκαινίασε και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με έναν περίπατο στην παλιά παραλία από το Λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ