ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Φανάρι και Χάλκη ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία υπό τον Μ.Χαρακόπουλο

Σε Φανάρι και Χάλκη ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία υπό τον Μ.Χαρακόπουλο
Η αντιπροσωπεία των βουλευτών θα γίνει δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη Δευτέρα στο Φανάρι (Φωτογραφία αρχείου) INTIME

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τη συμπλήρωση 50ετίας από την αναστολή λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), υπό τον γενικό γραμματέα Μάξιμο Χαρακόπουλο, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Φανάρι και στη Χάλκη των Πριγκιποννήσων.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ θα μεταβεί στη Χάλκη, σε προσκυνηματική επίσκεψη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος. Κατά την παραμονή της στο νησί θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Ιεράς Θεολογικής Σχολής, όπου θα έχει συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής, επίσκοπο Αραβισσού Κασσιανό και θα ξεναγηθεί στην εμβληματική της βιβλιοθήκη.

Σήμερα, Κυριακή, οι εκπρόσωποι του διεθνούς θεσμού μετέβησαν στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος, όπου έλαβαν μέρος στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ. Ακολούθως, είχαν συνεργασία με τον ιεράρχη, ο οποίος είναι και ο σύνδεσμος της ΔΣΟ με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αύριο, Δευτέρα, προ του Εσπερινού για τη θρονική εορτή της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, η αντιπροσωπεία των ορθοδόξων βουλευτών θα γίνει δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, προκειμένου ο επικεφαλής της ΔΣΟ να προβεί σε τιμητική αναφορά στην πολυετή πατριαρχική διαδρομή του στο Φανάρι.

Τέλος, την Τρίτη, η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα παραστεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αποστόλου Ανδρέα.

Στο περιθώριο των ανωτέρω, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) και νυν πρόεδρο της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου, Άρχοντα χαρτοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Λάκη Βίγκα, και τον διευθυντή της ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή», Μιχάλη-Μηνά Βασιλειάδη.

Επίσης, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ θα συμμετάσχει στα εγκαίνια, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, της έκθεσης ζωγραφικής των Βρετανών εικαστικών Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο 'Αγιον Όρος», που συνδιοργανώνουν η Αγιορειτική Εστία της Θεσσαλονίκης και το γενικό προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θα επισκεφθεί και το ορθόδοξο νεκροταφείο στο Σισλί.

Στην αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, εκτός του Μάξιμου Χαρακόπουλου, συμμετέχουν οι βουλευτές Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Κελέτσης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Ιωάννης Σαρακιώτης, καθώς και ο σύμβουλος της Οργάνωσης δρ Κώστας Μυγδάλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ