ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο της άρνησης

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο της άρνησης
Απάντηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Να τοποθετηθεί ως προς το ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνει, ώστε οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καλεί μεταξύ άλλων τον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πολιτών άνω των 60 ετών.

«Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων απαιτούνται γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις για την προστασία των ανθρώπων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Όποιος δεν τις αντέχει, δεν μπορεί να προσφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ακάθεκτος στον κατήφορο της άρνησης και της κοντόφθαλμης μικροκομματικής σκοπιμότητας που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας», αναφέρει ο κ. Οικονόμου στην απάντησή του.

Στη συνέχεια καλεί τον κ. Τσίπρα «στη διάρκεια των σημερινών συναντήσεών του με υγειονομικούς κι ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, να αφήσει τις υπεκφυγές και να τοποθετηθεί συγκεκριμένα:

- Αφού δεν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνει ώστε οι 520.000 συμπολίτες μας, που αποφεύγουν συστηματικά να εμβολιαστούν -αποτελώντας την ηλικιακή ομάδα που κυρίως νοσηλεύεται και στην οποία σημειώνονται οι μεγαλύτερες απώλειες- να σπεύσουν να εμβολιαστούν;

- Είναι στοχοποίηση η συγκεκριμένη απόφαση ή κατάφαση στη ζωή και πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους; Απέναντι σε εκείνους που στερούνται τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, ενώ τις έχουν ανάγκη, επειδή κάποιοι αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν;

- Πώς εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα, την οποία ψελλίζει κατά καιρούς, δίχως να προβλέπονται κυρώσεις για αυτούς που παραβαίνουν το νόμο και επιδεικνύουν έλλειψη κοινωνικής ευθύνης; Εκτός και αν επιμείνει στο χωρίς νόημα εφεύρημα της «προαιρετικής υποχρεωτικότητας».

«Ας αφήσει τις γενικότητες, τους αφορισμούς, τις καταγγελίες και ας τοποθετηθεί συγκεκριμένα. Αν δεν το κάνει και αυτή τη φορά, όπως το έχει αποφύγει μέχρι σήμερα, θα αποδείξει ότι αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σηκώσει το βάρος επιβεβλημένων αποφάσεων που έχουν πολιτικό κόστος, ψαρεύοντας πρόσκαιρα κομματικά οφέλη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης ο Μητσοτάκης»

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτήρισε «αποτυχημένο πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης» τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, κυρίως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες.

«Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι τα εξής:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022 (σ.σ. θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τότε).

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Τα χρήματα του προστίμου θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη του ΕΣΥ.

«Δεν είναι ποινή, είναι αντίτιμο υγείας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, την περίοδο των εορτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ