ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Τσίπρα: Σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια και υπονομεύει την δημόσια υγεία

Οικονόμου για Τσίπρα: Σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια και υπονομεύει την δημόσια υγεία
Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για μένος απέναντι στον πρωθυπουργό και εμμονή να κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πολιτικά πυρά αντάλλαξαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου.

Ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε στο μέτρο ο κ. Τσίπρας, τον κατηγόρησε ότι υπονομεύει τη δημόσια υγεία και ότι σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια εμβολιασμού.

Το freedom pass που είχε αναγγελθεί ως κίνητρο για τον εμβολιασμό των νέων, ήταν τότε χαρτζιλίκι και εξαγορά για τον κ. Τσίπρα, ενώ σήμερα αναφορικά με την απόφαση για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών εισηγείται οικονομικά κίνητρα, αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα:

«Δήλωση του κ. Τσίπρα στις 28 Ιουλίου, όταν είχε αναγγελθεί το freedom pass ως κίνητρο για τον εμβολιασμό των νέων: "Η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των #150ευρω, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται"».

«Δήλωση του κ. Τσίπρα μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των άνω των 60 που κινδυνεύουν περισσότερο: "Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνει ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση". Τότε ήταν χαρτζιλίκι και εξαγορά. Σήμερα εισηγείται οικονομικά κίνητρα».

«Από το μένος του απέναντι στον πρωθυπουργό και την εμμονή του να κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία ο κ. Τσίπρας, χωρίς δισταγμό και φραγμό, φάσκει και αντιφάσκει. Άλλα τότε, τα εντελώς αντίθετα τώρα. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι έτσι υπονομεύει τη δημόσια υγεία, βλάπτει την πατρίδα και τους ανθρώπους της, σαμποτάρει την εθνική προσπάθεια».

Τσίπρας: Σαμποτέρ του εμβολιασμού ο Μητσοτάκης

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στις οποίες είχε χαρακτηρίσει σαμποτέρ του εμβολιασμού τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός.

«Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε, και νομίζω δικαίως, ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης, θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είπε ότι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα ακραία και τιμωρητικά μέτρα πρέπει να αντικατασταθούν με μέτρα ενθάρρυνσης και θετικά κίνητρα.

«Αντί να βάζεις πρόστιμα θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνει αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα. Μια καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς. Να πείσουμε τους ανθρώπους για την αξία του εμβολιασμού για να σώσουν τη ζωή τους, όχι για να μην χάσουν το μισό της σύνταξής τους, είπε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας: Σαμποτέρ του εμβολιασμού ο Μητσοτάκης - Να δοθούν θετικά, ακόμη και οικονομικά κίνητρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ